Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Poza incredibilă a planetei Saturn, publicată de NASA, e chiar incredibilă. De ce nu-şi angajează NASA experţi mai buni în Photoshop?

268

blankA existat o perioadă în viaţa mea când mi-au plăcut mult filmele SF (acum am renunţat la vizionarea lor, din lipsă de timp). Eram fascinat de navele spaţiale minunate, de extratereştrii ciudaţi, de cosmonauţii cu al lor costume incredibile sau de obiectele cereşti fantastice. Dar se pare că nu doar marile case de producţii se ocupă cu filmele SF, ci şi NASA. După cel mai mare succes al lor “Aselenizarea primului om” (1969), NASA s-a preocupat şi cu fotografiile SF. Mai exact, cu “Photoshop-area” lor.

Pe acest site aţi putut găsi o serie de articole în care era demonstrat cum NASA se ocupă cu manipularea şi falsificarea pozelor astronomice: (1) https://www.lovendal.ro/wp52/nasa-a-ajuns-sa-falsifice-chiar-si-pozele-cu-titan-satelitul-saturn-ului-pentru-a-ascunde-o-nava-spatiala/ (2) https://www.lovendal.ro/wp52/nasa-se-ocupa-cu-photoshopat-ul-imaginilor-spatiale-cum-a-fost-falsificata-imaginea-terrei-de-pe-luna/ sau (3) https://www.lovendal.ro/wp52/imaginea-viu-colorata-a-satelitului-planetei-marte-phobos-ne-arata-ca-nasa-ne-manipuleaza/. În acest articol vă voi prezenta o altă poză falsificată de NASA, dar de data aceasta destul de stângaci, căci se observă de la o poştă că e artificială şi prelucrată.

Poza de la începutul articolului e luată de pe serverul NASA (adresa http://apod.nasa.gov/apod/image/0901/newrings_cassini_big.jpg) ca să nu se spună că a fost manipulată de cineva. Poza a fost făcută de către sonda spaţială Cassini, lansată de NASA ÎN 1997 (şi care a costat 2,2 miliarde de dolari) şi prezintă imaginea planetei Saturn situată în faţa Soarelui. Uau! Uitaţi-vă la ea… E prea fantastică pentru a fi adevărată! E prea SF! Doar oare chiar e adevărată această poză? Articolul despre această poză a apărut şi pe Yahoo News, având titlul de “Sonda spaţială NASA Cassini face o fotografie incredibilă a lui Saturn.” Chiar că e incredibilă, dar şi amuzantă pentru cei care cred o asemenea fotografie.

În primul rând, uitaţi-vă la poză cu rezoluţia mare (http://apod.nasa.gov/apod/image/0901/newrings_cassini_big.jpg). Uitaţi-vă, în primul rând, la inelele lui Saturn: par extrem de nerealiste. În al doilea rând, dacă se măreşte imaginea la nivelul intersecţiei dintre planetă şi inele, se observă cum inelele se opresc brusc, existând un mic spaţiu, de parcă desenatorul a uitat să-şi termine opera:

blank

În al treilea rând, dacă mai jos, pe discul Saturn-ului, se observă inelele, puţin mai sus, acestea dispar, de parcă desenatorul ar fi uitat să mai picteze inelele!

blank

În concluzie, oameni buni, aceasta nu e o fotografie reală a lui Saturn, ci o poză “Photoshop-ată” masiv! Încă o dată, am prins NASA cu mâţa în sac. La naiba, dacă tot au buget atât de mare, de ce nu-şi angajează nişte specialişti mai buni în Photoshop? Adică, experţi care să se facă imposibilă diferenţierea dintre un fals şi o poză reală. Să nu se mai facă de râs altădată.

Orgoni Crystal