Imaginea viu colorată a satelitului planetei Marte, Phobos, ne arată că NASA ne manipulează

6.865 vizualizari

Citim de pe site-ul The Voice of Russia:

„Lansarea unei navete spaţiale fără oameni la bord pe unul din sateliţii planetei Marte a fost amânată pentru noiembrie 2011. Sonda Phobos-Grunt va fi trimisă pe suprafaţa satelitului Phobos şi se va întoarce pe Pământ cu mostre de sol”.

Aşadar, din această ştire aflăm că ruşii vor trimite în 2011 o sondă pe satelitul marţian Phobos. Acesta a reprezentat de-a lungul timpului un mare mister pentru astronauţi, fiind bănuit că nu ar fi chiar un obiect ceresc natural. Astrofizicianul rus Iosif Şlovski, încă din 1959, a sprijinit ipoteza că Phobos era de origine artificială, interiorul acestui corp ceresc fiind gol. Această ipoteză (precum că ar fi în interior gol) a fost confirmată de un grup de cercetători independenţi (aşa cum se poate afla şi din acest articol https://www.lovendal.ro/wp52/phobos-satelitul-natural-a-lui-marte-e-o-mare-nava-extraterestra/)

În general, până nu demult, atunci când ni se prezentau poze cu satelitul Phobos, acestea erau de genul următor (imagini realizate în anul 1998 cu ajutorul navetei spaţiale NASA Mars Global Surveyor):

Phobos, cu craterul Stickney (la dreapta imaginii)
Phobos, cu craterul Stickney (la dreapta imaginii)

Precum puteţi observa, toate aceste imagini n-au niciun pic de culoare, probabil datorită luminii şi solului satelitului Phobos. Dar, priviţi imaginea de la începutul articolului. Este vorba de acelaşi crater Stickney (ca în imaginea nr.3 de mai sus), dar colorată în nuanţe foarte vii şi ciudate. Sursa imaginii, la rezoluţia originală, provine de pe serverul NASA: http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/image/0804/PSP_007769_9010_IRB_Stickney.jpg. Culoarea ruginie a fost adăugată pentru efect? Dar ce e cu acea culoare de albastru deschis de pe satelit? Această imagine a fost manipulată sau este „chipul real” al lui Phobos? Când ne minte NASA şi când spune adevărul?