Mareele sunt produse de gravitaţia Lunii…ha ha ha! Ce bună glumă!

345

Fizica ne spune că Luna, alături de Soare, este responsabilă pentru producerea mareelor de pe Pământ, adică oscilaţia periodică a nivelului mării sau oceanului. Dar există o chestiune care mă face să mă îndoiesc serios de această teorie.

Astfel, citesc dintr-un raport NASA faptul că: “Pe o linie directă dintre Pământ şi Lună, efectele gravitaţionale egale ale celor două corpuri cereşti se află la circa 345.000 de km, ceea ce înseamnă că între Pământ şi Lună distanţa medie este de 384.000 de km”. Aceasta înseamnă că la 345.000 km distanţă (de la Pământ spre Lună) şi la 39.000 de km distanţă (de la Lună spre Pământ) există o zonă de “gravitate neutră” în care atracţia gravitaţională al celor două corpuri cereşti este egală. În ciuda acestui fapt, oamenii de ştiinţă, pentru a explica mareele, cred că gravitatea Lunii trece de această zonă neutră (ce se află la 39.000 de kilometri faţă de satelitul Pământului) şi are capacitatea de a influenţa în fiecare zi apele de pe Terra, aflate la 345.000 de kilometri în plus!

Nu degeaba Franklyn Branley în lucrarea sa: “Luna, satelitul natural al Pământului” spune următoarele: “Forţa Lunii care ridică apele Pământului este foarte mică, comparativ cu forţa gravitaţiei a Pământului. Ea reprezintă 1/9.000.000 parte din forţa gravitaţională a Pământului”. 1/9.000.000 din forţa gravitaţională a Pământului! În mod evident, această forţă n-ar putea ridica nicio pană de pe Pământ, d-apoi apele Terrei. În mod evident, gravitaţia Lunii nu poate explica acest fenomen natural.

P.S.1. Desigur, o să vină mari fizicieni care o să-mi spună că o fi mică forţa gravitaţională a Lunii, dar ea e amplificată de forţa centrifugală a Pământului care se roteşte, creând astfel mareele. Le spun de pe acum că rotaţia Pământului e doar o ipoteză de lucru, nu şi un adevăr absolut.

P.S.2. E absurd a crede că gravitaţia mică a Lunii poate afecta oceanele Pământului la o asemenea distanţă, ea fiind anihilată complet de puternica gravitaţie a Pământului.

P.S.3. Dacă Luna poate afecta uriaşele oceane ale Pământului, cum de nu afectează şi norii de pe Pământ, care sunt şi mai uşori şi mai aproape de Lună? Sau gravitaţia Lunii are o conştiinţă proprie şi face selecţie de materie!?