Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Misterul cercurilor de gheaţă dintr-un lac din Siberia a fost rezolvat

65

cercuri-baikalIarăşi au mai apărut cercuri ciudate în suprafaţa îngheţată al Lacului Baikal din Siberia, aceleaşi care au fost semnalate şi în luna aprilie al anului 2009 de către astronauţii Spaţiei Spaţiale Internaţionale. Cercurile de gheaţă au fost descrise ca fiind un fenomen enigmatic.

Dar experţii spun că ei pot explica misterul, şi nu e un aspect extraterestru, ci e gazul de metan care se ridică de la suprafaţa lacului. Emisiile de metan creează o masă de apă caldă, care încep să se învârtă în formă de cerc, datorită “forţei Coriolis”, sau fenomenului cauzat de rotaţia Pământului, cu ajutorul căruia se formează cicloanele.

“Odată ce masa de apă caldă atinge suprafaţa de dedesubt a gheţii de pe lac, apa caldă topeşte gheaţa sub formă de cerc”, explică Marianne Moore, un cercetător marin de la Universitatea Wellesley din Massachusetts, ce şi-a petrecut mult timp studiind lacul Baikal alături de cercetătorii ruşi. Lacul Baikal este cel mai mare (ca volum) si mai adânc lac din lume.

Ultimul cerc de gheaţă avea un diametru de 4,4 km, iar deschizătura circulară era deja topită. Astronauţii au mai observat asemenea cercuri de gheaţă şi în anii 1985 şi 1994. De altfel, acest fenomen nu este unul de natură nouă pentru guvernul rus. “Interesant e faptul că guvernul rus a mai avertizat oamenii despre creşterea anormală a emisilor de metan din aceste zone, în perioadele de vară şi toamnă, ele constituind riscuri pentru nave”, a mai declarat Moore.

Orgoni Crystal