Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

În galaxia noastră, Calea Lactee, ar trebui să fie cel puţin 50 de milioane de planete în care să existe viaţă

79

blankOamenii de ştiinţă au realizat primul recensământ cosmic al planetelor din galaxia noastră, iar cifrele la care au ajuns sunt de niveluri astronomice: cel puţin 50 de miliarde de planete se găsesc în galaxia noastră, anunţă Yahoo News. 1% dintre acestea, adică cel puţin 500 de milioane de planete, se găsesc în zona nici prea caldă, dar nici prea friguroasă, în care viaţa ar putea exista. Toate aceste cifre au fost extrapolate din rezultatele descoperirilor făcute de telescopul lui NASA, Kepler. Acest telescop a găsit până acum, conform lui William Borucki, şeful cercetătorilor de la Kepler, 1.235 de planete, dintre care 54 se găsesc în aşa-zisa “zonă Goldilocks”, acolo unde viaţa ar putea exista.

Scopul telescopului Kepler este acela de a estima câte planete sunt potenţial locuibile în galaxia noastră. Până acum, examinându-se circa 0,25% din galaxia noastră, s-au putut extrapola cifrele de mai sus prezentate.

Borucki şi colegii săi au anunţat că una din două stele au planete şi că una din 200 de stele au planete aflate în zone în care viaţa ar putea apare. Şi acestea sunt cifrele minime, întrucât aceste stele au mai mult de o planetă, iar telescopul Kepler ar trebui să stea mai mult timp la fiecare stea analizată, pentru a observa şi planetele care sunt mai îndepărtate de stea, aşa cum este Pământul faţă de Soare. De exemplu, dacă Kepler ar fi fost situat la 1.000 de ani-lumină distanţă faţă de noi şi ar fi privit Soarele, poate ar fi descoperit uşor planeta Venus, dar ar fi existat doar 12% şanse ca să poată fi observată şi planeta Pământ.

În Calea Lactee se crede că există circa 100 de miliarde de stele, deşi un astronom de la Yale a avansat anul trecut o altă cifră: 300 de miliarde de stele. Cifra e impresionantă! Şi, asta doar într-o singură galaxie! Cum în Univers se estimează a exista 100 de miliarde de galaxii, vă daţi seama câte planete locuibile sunt în acest Univers?

Orgoni Crystal