Un fizician american crede că în curând vor avea loc cutremure devastatoare în lume

4.403 vizualizari

Michio Kaku este un celebru fizician american, de origine japoneză, autorul cărţii „Fizica viitorului”. Într-o emisiune care a avut loc nu demult pe un post de televiziune american (în ianuarie 2011), el a avertizat lumea de pericolul iminent al producerii unor cutremure incredibile.

„În curând vom putea vedea următoarele oraşe distruse complet: Los Angeles, San Francisco, Mexico City, Teheran, Tokyo”, a spus Kaku. El a arătat că aceste distrugeri se produc şi din vina omului ce a construit structuri de habitaţie cu grade înalte de risc: „Noi am creat mega metropole, acolo unde existau sate de pescari”.

Fizicianul american a mai precizat următoarele: „Să ne uităm la cutremurul din Chile (n.t. cutremur ce a avut loc acum 1 an de zile, pe 27 februarie 2010). A fost atât de mare, încât a afectat întreaga structură a Pământului. Axa Pământului s-a schimbat cu 7 cm ca urmare a cutremurului de 8,8 grade pe scara Richter. Ziua nu mai are acum 24 de ore, ci e mai scurtă cu 1 microsecundă…atât de mare a fost acel cutremur.