Mai multe bile metalice misterioase, vechi de zeci de milioane de ani, au fost descoperite pe fundul Oceanului Atlantic! Puteau fi folosite ele la fabricarea oţelului de către atlanţi?


bile de manganDeși căutau organisme pe fundul oceanului, un grup de cercetători a făcut o descoperire foarte ciudată în acea zonă, scrie site-ul iflscience.com. În timp ce rulau mai multe fotografii făcute pe fundul Oceanului Atlantic (la adâncimea de 5.000-5.500 de metri), echipa de oameni de ştiinţă a descoperit o serie de obiecte necunoscute. După ce echipamentul lor a revenit la suprafață, ei au fost uimiți să afle că de fapt era vorba de „noduli” de mangan, dintr-un depozit mult mai mare decât orice depozit descoperit anterior în acel ocean.

„Nu ne-am așteptat să găsim aşa ceva”, a declarat şeful echipei de cercetători, Colin Devey. Echipa Devey suspectează că unele dintre aceste bile (numite noduli) au peste 10 de milioane de ani vechime, iar nodulii cei mai mari descoperiţi în depozit sunt de aproximativ de mărimea unei mingi de bowling, pe când alţii erau la fel de mici ca o minge de golf. Deşi acest gen de „noduli” au mai fost găsiţi în Oceanul Atlantic şi înainte, totuşi mărimea lor de acum este una neobişnuită.

„Această descoperire ne arată cât de puțin știm despre ceea ce se găseşte pe fundul oceanului și câte alte descoperiri interesante încă ne aşteaptă”, a adăugat Angelika Brandt, de la Universitatea din Hamburg. „În această zonă foarte puține organisme au fost găsite. Este foarte posibil ca creaturile vii să găsească imediata vecinătate a nodulilor destul de neprimitoare”.

Din cauza vârstei lor impresionante, cercetătorii vor examina nodulii în speranța de a găsi indicii despre cum era Pământul în trecut, despre cum s-au schimbat condiţiile în trecut sau chiar pentru a găsi indicii despre clima Terrei.

P.S. Am şi eu o mică teorie personală. Ştiu că manganul se foloseşte la fabricarea oţelurilor. Dacă aceste bile de mangan provin dintr-un depozit străvechi al unei fabrici de producere a oţelurilor care s-a scufundat în timpuri preistorice şi a ajuns pe fundul Oceanului? Dacă atlanţii foloseau manganul pentru obţinerea oţelului, iar „Marele Potop” a venit şi a scufundat totul? E doar o mică idee…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock