Au fost descoperite câteva noi piramide egiptene necunoscute, cu ajutorul lui Google Earth?

175

Două posibile complexe de piramide egiptene, necunoscute până în prezent, au fost localizate cu ajutorul imaginilor de pe satelit obţinute de Google Earth, anunţă site-ul Archaelogy News Network. Unul dintre complexe conţine o structură piramidală distinctă, trunchiată care are aproximativ 40 de metri în lungime. Acest loc prezintă trei coline mici, într-o formaţiune foarte distinctă, similară alinierii în diagonală a piramidelor de pe platoul Giza.

Al doilea complex posibil conţine patru coline, cu un platou mai mare de formă triunghiulară. În acest loc, două coline mai mari au o lungime de aproximativ 75 de metri, în timp ce colinele mai mici au circa 35 de metri lungime. Complexul este aranjat într-o formaţiune foarte distinctă, cu platoul mare în apropierea unei forme triunghiulare ce are o lungime de aproximativ 180 de metri.

Cele două locuri au fost descoperite de cercetătoarea americană Angela Micol, care are o experienţă de peste 10 ani în cercetarea arheologică cu ajutorul satelitului. Aceste descoperiri au fost avizate de către egiptologul şi expertul în piramide Nabil Selim.