Cum se face că o piramidă de pe Marte se aseamănă cu o piramidă din China!? Poate fi acolo mormântul unui împărat extraterestru?


Sonda spaţială NASA „Mariner 9” a făcut în anii ’70 o descoperire incredibilă pe planeta Marte, acest lucru ducând la primele speculații moderne despre posibilitatea unei prezențe extraterestre antice. Este vorba de nişte piramide marţiene. Privind peste imagini, marele astronom Carl Sagan a spus următoarele despre movilele tetraedrice și poliedrice din regiunea marţiană Elysium Planitia atât în cartea sa din 1980, „Cosmos”, cât și în serialul său TV cu același nume: „Cele mai mari au 3 kilometri diametru la bază și 1 kilometru înălțime – mult mai mari decât piramidele din Sumer, Egipt sau Mexic de pe Pământ. Par erodate și străvechi și sunt, probabil, doar munți mici. Dar cred că merită o privire atentă.”

Ei bine, da, merită o privire atentă. Pentru început, locația Elysium Planitia era perfectă ca sit post-apocaliptic pentru reconstrucția unei civilizații avansate extraterestre. Deoarece se afla în câmpiile nordice inferioare și mai netede ale lui Marte, era relativ plată. Astfel de structuri masive ar fi putut servi drept adăpost și spațiu de locuit pentru mii, dacă nu zeci de mii de ființe, în mijlocul noului climat aspru al lui Marte. În mod ideal, astfel de structuri ar avea forma de piramide, fie cu trei fețe (tetraedrice), fie cu patru fețe (de-a lungul liniilor marilor piramide din Egipt sau Mexic). Privind regiunea Elysium de pe Marte, devine rapid evident că zona este presărată de astfel de construcţii cu trei și patru laturi.

Unele dintre piramidele Elysium fotografiate la rezoluție înaltă seamănă mult cu piramidele mexicane și cele chinezești descoperite la nord-vest de Xi’an, pe Câmpiile Qin Chuan din provincia Shaanxi. De fapt, în cel puțin un caz, asemănarea este cu adevărat ciudată. Considerată a fi mormântul împăratului chinez Xuan (91 î.Hr. – 49 î.Hr.), se estimează că această piramidă are o înălțime cuprinsă între 65 şi 130 de metri. (Măsurătorile sunt greu de obținut, deoarece guvernul chinez nu a permis cercetarea ei). Deși există o diferență de scară, nu există nicio diferență de formă între priramida chineză şi una din piramidele marţiene. În timp ce piramida din China este indiscutabil artificială, asemănarea ei cu piramida fotografiată în regiunea Elysium de sonda spaţială Mars Reconnaissance Orbiter în aprilie 2010 este la fel de incontestabilă. NASA spune că această piramidă este o formațiune naturală. Dar, de fapt, este practic identic ca formă cu mormântul împăratului Xuan. Deci, cum poate NASA să fie atât de sigură de originile „naturale” ale acesteia?

Dar dacă piramidele chineze sunt confirmate ca fiind artificiale, de ce piramidele lui Sagan nu pot fi și ele artificiale, așa cum a speculat el? Ei bine, pot fi. Și sunt… NASA nu ţine cont de următorul lucru: izolarea completă a piramidelor în terenul înconjurător. Piramidele chinezești, piramidele mexicane și piramidele egiptene sunt întotdeauna singure și în mod clar nu sunt formate de vânturi, ci construcții artificiale. Toți munții piramidali pe care îi vedem pe Pământ fac parte din lanțuri muntoase, formate prin creșterea magmei topite la presiune înaltă, precum munții piramidali descoperiți în Bosnia-Herțegovina. Formele piramidale complet izolate sunt întotdeauna artificiale, cel puțin pe Pământ. Dacă nu există niște reguli speciale de geologie care se aplică numai planetei Marte, cum se face că dr. Sagan poate găsi piramide tetraedrice și cu patru laturi pe Marte în totală izolare, și totuși originea lor trebuie să fie cumva naturală?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO