Misterul lui „”Witanhurst Mansion”, cea mai mare reşedinţă britanică după cea a reginei Elisabeta a II-a. Ce investitor misterios o deţine? Dacă o fi vreun politician român corupt?


Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Se spune că este cea mai mare reşedinţă privată din Marea Britanie după Buckingham Palace, reşedinţa oficială a reginei Elisabeta a II-a. Vila se numeşte „Witanhurst Mansion” şi a fost construită între 1913 şi 1915 în stil georgian de către un arhitect englez pe nume George Hubbard. Magnatul care şi-a construit o asemenea reşedinţă impunătoare se numea Sir Arthur Crosfield. Proprietatea a fost apoi neglijată decenii întregi, fiind folosită ulterior pentru o emisiune de televiziune BBC denumită „Fame Academy”. Ea are numai puţin de 65 de încăperi uriaşe.

Totuşi, misterul începe în anul 2008/2009, atunci când Witanhurst Mansion este cumpărată de un investitor-fantomă  cu suma de 80 de milioane de dolari. Cumpărătorul, o companie offshore, Safran Holdings, nu doreşte să-şi dezvăluie proprietarii. Un lucru care indică faptul că aici au fost băgaţi o mulţime de bani negri. Oricare ar fi fost investitorul, un lucru e clar: proprietarii au hotărât dublarea mărimii clădirii. Astfel, în subteran ei intenţionează să construiască o piscină, un spa, o sală de cinema şi o parcare subterană de 24 de locuri. 24 de locuri de parcare subterane? Acest lucru îmi sugerează faptul că mai degrabă o organizaţie secretă deţine acest imobil. Dumnezeu ştie cine!

În septembrie 2009, ziarul „The Sunday Times” a afirmat în mod eronat că Witanhurst Mansion ar fi fost cumpărat de către Elena Baturina, soţia fostului primar al Moscovei, Iuri Luzkov, prin intermediul unei companii offshore. Baturina a dat în judecată ziarul şi a câştigat procesul în anul 2011.

P.S. N-ar fi exclus ca un politician român cunoscut, care a furat din banii poporului, să deţină acest imobil.


Lasă un comentariu