Preşedintele Turkmenistanului vrea să distrugă „poarta către iad”! De ce?


În prezent se depun eforturi pentru stingerea unei gropi de foc impresionante, care atrage mii de turiști în fiecare an. Situată în Derweze, provincia Ahal (Turkmenistan), groapa care arde permanent și-a primit porecla terifiantă de „Poarta către iad”, datorită aspectului său infernal și pentru că a rămas în flăcări de mai bine de 40 de ani.

Se pare că groapa a fost deschisă de inginerii sovietici, după ce o instalație de foraj pe care au instalat-o s-a prăbușit într-un crater mare. Preocupați de eliberarea de vapori toxici, ei au dat foc gazului, crezând că tot gazul va arde în câteva săptămâni, dar în schimb a rămas aprins mai bine de patru decenii.

Acum însă, președintele Turkmenistanului, Gurbanguly Berdymukhamedov, a declarat că „Poarta către iad” urmează să fie stinsă, punând capăt infernului odată pentru totdeauna. „Craterul afectează negativ atât mediul, cât și sănătatea oamenilor care locuiesc în apropiere”, a spus el în timpul unui discurs recent la televizor. „Pierdem resurse naturale valoroase pentru care am putea obține profituri semnificative, care să le folosim pentru a îmbunătăți bunăstarea poporului nostru”.

Există totuși o problemă – Berdymukhamedov, cu mulţi ani în urmă, a instruit mai mulţi experți să găsească o modalitate de a stinge incendiul până în 2010, dar nu au reușit să se găsească o soluție. Rămâne de văzut dacă lucrurile vor fi altfel de data aceasta.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): msn.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock