Orgoni Crystal

 

Misteriosul “candelabru de nisip Paracas” din Peru. Cum de se reface tot timpul?

475
blank
Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

În Peru se află peninsula Paracas, unde există una dintre cele mai mari enigme ale lumii: fascinantul „Candelabru”, aflat sus, pe unul dintre platourile pustiului de nisip de aici. Ce reprezintă el? Imaginea unui candelabru sau a unei săgeţi? Sau poate stilizarea unui cactus? Nimeni nu a putut califica forma acestui artefact care are o înălţime de 74 metri şi o lăţime de 120 metri. Totuşi, unii spun că acest candelabru ar putea reprezenta un paratrăsnet al zeului Viracocha, care a fost văzut în mitologia din America de Sud.

Şi aceasta nu este singura întrebare care rămâne fără răspuns. Mai misterios este faptul că acest şanţ destul de puţin adânc în nisipul pustiului se reface permanent, şi nimeni nu ştie de câte mii de ani, cu toate intemperiile care bântuie această coastă. Mai nou, din când în când, amatorii de „safari” îl străbat cu jeepurile.  Şi într-un mod cu totul bizar „Candelabrul” se reface perpetuu.

Deși vârsta exactă a geoglifei candelabru este necunoscută, arheologii au descoperit în jurul sitului ceramică ce datează din jurul anului 200 î.Hr.

În faţa imaginii sale magnifice, încerci nu numai un sentiment mistic, dar si o bizară înfiorare.