Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Badlands sau “Pământurile rele”, locul forţelor magice malefice

172
blank
Imagine: wikimedia.org (Commons Creative – free)

Parcul Naţional Badlands este situat în sud-vestul Dakotei de Sud (SUA), fiind un ţinut întins, deosebit de erodat şi bătut de vânturi, absolut pustiu, care trezeşte cele mai fantastice sentimente şi imagini. Indienii lakota-sioux erau uimiţi de frumuseţea deosebită a acestor locuri, însă erau şi impresionaţi de austeritatea acestora, legată, după părerea lor, de forţele malefice care şi-au găsit aici sălaşul (denumirea acestui loc în lakota înseamnă literalmente „locul forţelor magice malefice”).

Conform mitologiei lakota, în Badlands locuieşte o bătrână mai bătrână decât lumea. Aceasta stă în peştera ei de multe mii de ani. Pe foc fierbe supa, iar ea coase cu ace de porc-ghimpos o rochie frumoasă, bogată. La picioarele sale se află un câine mare, negru, care nu-şi ia ochii de la stăpână. Când aceasta se scoală ca să amestece fiertura, câinele destramă încet broderia de pe rochie şi, astfel, modelul rămâne întotdeauna neterminat. Când bătrâna îşi va termina, în cele din urmă, lucrul, va veni sfârşitul acestei lumi.

Oasele fosile de la giganţii de altădată, aflate din abundenţă în aceste ţinuturi, sunt considerate de indienii sioux rămăşiţe ale unor fiinţe fantastice din epoca timpurie a creaţiei, înzestrate cu forţe oculte remarcabile.

Orgoni Crystal