Toată lumea a auzit până acum de Marele Sfinx egiptean, dar şi de Sfinxul din Bucegi. Dar aceste două monumente nu sunt singurele în lume; se pare că mai există unul în Pakistan şi acesta nu este neapărat o formaţiune naturală.
JP Robinson, autorul cărții intitulate „Mitul omului”, avansează posibilitatea ca acest Sfinx din Pakistan să fie o rămășiță a unei civilizații vechi, necunoscute, putând fi chiar mai vechi decât Sfinxul egiptean din Giza. Astfel, el consideră că forma este prea exactă pentru a fi o coincidență.
Sfinxul se află în Pakistan, în Parcul Național Hingol, provincia Balochistan. Acolo există numeroase formațiuni de piatră, despre care se spune că s-au format în mod natural, dar care au forme care par mai degrabă a fi artificiale. De exemplu, avem formaţiunea de piatră „Prinţesa speranţei”; statuia imensă pare să aibă o formă feminină. Ploaia și vânturile din zonă au erodat puternic aceste monumente.
Revenind la Sfinxul din Pakistan, Robinson consideră că formațiunea de piatră, sub formă de sfinx, este, de fapt, o relicvă a unei civilizații anterioare. Numită „Leul din Balochistan”, structura se aseamănă foarte bine cu sfinxul egiptean. El crede că pentru realizarea artefactului gigantic s-au folosit tehnologii avansate, chiar cu mii sau zeci de mii de ani în urmă.
Robinson spune că are dovezi că „Leul din Balochistan” a fost sculptat artificial, el odihnindu-se deasupra unui templu. Formația stâncoasă de sub sfinx arată foarte mult ca un templu care iese din munte. Ce bine ar fi dacă s-ar descoperi adevărul…