Urmele unei legende macabre pot fi văzute într-o catedrală din Italia


Catedrala Sf. Ștefan din Prato (Italia) găzduiește o relicvă creştină celebră, Sfântul Brâu. Tradiția catolică spune că Fecioara Maria a purtat acest brâu, care ulterior a ajuns la Sf. Toma şi, la un moment dat, ajunge în această catedrală. Dar, în iulie 1312, Sfântul Brâu a fost furat de Giovanni di Ser Landetto, cunoscut și sub numele de Musciattino. Plănuia să ducă brâul în orașul natal, însă, potrivit legendei, o ceață deasă a coborât asupra lui, făcându-l să se piardă din drum.

Dezorientat, Musciattino s-a întors din greșeală la zidurile orașului, crezând că a ajuns la Pistoia (deşi era la Prato). Apoi, a cerut ca porțile orașului să fie deschise, ţipând în gura mare că a furat relicva din Prato. Paznicii porţii din Prato au fost furioși că prețioasa lor relicvă a fost furată și l-au prins pe Musciattino. Pedeapsa asupra lui a fost una brutală: mâna dreaptă i-a fost tăiată înainte de a fi legat de un măgar și dus la râul Bisenzio.

Calvarul lui s-a încheiat, după ce-a fost ars de viu, iar rămășițele sale au fost aruncate în râu. Legenda mai spune că mâna dreaptă tăiată a hoțului a fost aruncată în catedrală, unde a lăsat o celebră amprentă sângeroasă a mâinii. Aceasta poate fi văzută și astăzi în colțul din stânga intrării de sud a catedralei.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock