Monumentul funerar al lui Vasile Adamachi din Cimitirul „Eternitatea” Iaşi e plin de fiinţe reptiliene înaripate! O altă semnătură marca Illuminati?


Monument funerar Vasile AdamachiÎn cimitirul Eternitatea din Iaşi există un monument grandios, poate cel mai mare din întreg cimitirul, ridicat de Academia Română în memoria lui Vasile Adamachi. Acesta a fost o personalitate proeminentă a secolului al XIX-lea… citez din Enciclopedia României:

„Vasile Adamachi (n. 1 ianuarie 1817, Iaşi, judeţul Iaşi – d. 8/20 martie 1892, Iaşi, judeţul Iaşi) a fost prefect, senator şi filantrop. V. Adamachi s-a născut într-o veche familie din Moldova. Tatăl său s-a numit Adam Arapu. Sub influenţă grecească, el şi-a schimbat numele de botez în nume de familie, Adam devenind Adamachi. În cursul vieţii sale a devenit vel-clucer, în anul 1836. A fost pomojnic de secţie în cancelaria Divanului Domnesc, comis (1848), prefect de Vaslui, preşedinte al Eforiei Capitalei, spătar (1853). A fost ales senator de două ori.

A donat Academiei Române două milioane şi jumătate lei, sub titlul „Fondul Adamachi”. A murit la Iaşi la 8/20 martie 1892. Este înmormântat în cimitirul Eternitatea din Iaşi. Astăzi, mormântul său este inclus în patrimoniul istoric şi arhitectural al municipiului Iaşi.”

Reţinem că Vasile Adamachi a fost „filantrop”. La sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea era o modă printre marii bogătaşi ai lumii să fie filantropi. La fel au fost şi celebrii John D.Rockefeller (cel mai bogat om din lume) sau Andrew Carnegie, însă ambii mai erau şi membri Illuminati! Dar ce scrie pe monumentul dedicat de Academia Română în cimitirul Eternitatea? „Patriotului luminat”.

patriotului luminat

Mulţi o să zică că „luminat” are sensul de „învăţat”, „cultivat”, „înţelept”, însă s-ar putea la fel de bine ca inscripţia să se refere şi la „iluminat”, sau mai bine zis la o persoană ce aparţine de secta Illuminati.

Dar, cel mai suspect aspect din întreg ansamblu îl constituie „creaturile înaripate” situate la fiecare colţ al monumentului funerar. Ce sunt aceste creaturi înaripate, care par destul de fioroase? De ce nu au fost sculptaţi nişte îngeri sau, măcar, lei, pentru a oferi grandoare?

creaturi inaripate 1

creaturi inaripate 2

creaturi inaripate 3

Ele par a semăna cu nişte dragoni sau fiinţe reptiliene, lucru care aduce iar aminte de Illuminati, din moment ce această sectă este orientată spre ocultism. Se crede că cei din secta Illuminati se închină unor creaturi reptiliene, iar monumentul din cimitirul „Eternitatea” pare a sugera acest lucru: aflaţi sus, ei par că domină întreg ansamblul, aşa cum Illuminati domină omenirea.

Toate ideile de mai sus sunt personale; eu doar îmi pun întrebări şi încerc să caut răspunsuri. Nu pretind că interpretarea mea privind monumentul funerar al lui Vasile Adamachi ar fi una neapărat corectă, însă unele lucruri mi se par mult prea suspecte pentru a mă preface că nu le observ…

P.S. Întrucât unii cititori cred că ăia sunt grifoni, trebuie să fac unele precizări: Definiţia unui GRIFON e simplă: trup, coadă si picioarele din spate sunt de leu, iar capul, aripile şi picioarele din faţă sunt de vultur. Uitaţi-vă cum arată un GRIFON ADEVĂRAT: http://en.wikipedia.org/wiki/File:%22Griff%22_Statue_in_the_forecourt_of_the_Farkasr%C3%A9ti_Cemetery_Budapest.jpg – îl găsiţi la intrarea unui cimitir din Budapesta. Daca ne uităm însă la monumentul lui Adamachi, ce observăm:
– coada de leu nu se vede (poate o fi ascunsă prin spate, nu neg acest lucru, dar chiar şi aşa e foarte scurtă; ea ar trebui sa fie extrem de lungă);
– creatura nu are ciocul specific unui vultur, adică lung şi încovoiat, ci mai degrabă scurt şi bombat, asemănându-se mai mult cu un papagal sau cu o bufniţă (în nici într-un caz cu un vultur);
– limba unui vultur trebuie sa fie lungă şi subţire; cea de pe monumentul lui Adamachi e scurtă şi groasă, semănându-se din nou cu un papagal;
– dar, cel mai important lucru, picioarele din faţă nu au gheare lungi şi ascuţite, ca cele ale unui vultur, ci pare o labă lipsită de gheare.
Şi un lucru şi mai important: creaturile din monumentul lui Adamachi nu au chipuri de vultur! Chipul e rotund, şi pare că are deasupra o coamă asemănătoare cu cea a unui leu; pe când la grifonul clasic (priviţi încă o dată imaginea de la cimitirul din Budapesta), capul de vultur se distinge clar: oval pe orizontală, terminându-se cu un cioc puternic şi bine definit.

Concluzia: daca e să respectăm definiţia strictă a grifonului, creaturile de pe monumentul lui Adamachi nu sunt grifoni.


Lasă un comentariu