S-a recunoscut oficial: Pentagonul utilizează Inteligenţa Artificială pentru a vedea în viitor!

2765

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Foarte interesant articolul de pe site-ul The Drive, în care acesta vorbeşte despre capacitatea Pentagonului (Ministerul Apărării din SUA) de a vedea în viitor câteva zile înainte, cu ajutorul Inteligenţei Artificiale, a senzorilor, a sateliților, a bazelor de date și a “cloud computing”-ului. Articolul spune că acest lucru se întâmplă deja și că China și Rusia au un program similar.

Citez din articol, din opinia unui ofiţer american implicat în acest program: “Abilitatea de a vedea cu zile în avans creează spațiu de decizie. Spațiu de decizie pentru mine, în calitate de comandant operațional, pentru a poziționa forțele, pentru a oferi opţiuni secretarului apărării sau chiar președintelui.

Nu creăm noi capacități pentru a obține date și informații. Aceste informații există de la sateliții de astăzi (…) de la capacilitățile de astăzi ale informațiilor. Datele există. Ceea ce facem este să punem aceste date la dispoziție… și să le împărtășim într-un cloud, unde învățarea automată și inteligența artificială le privesc și le procesează foarte repede și le furnizează factorilor de decizie, ceea ce eu numesc superioritate decizională.

Acest lucru ne oferă zile în avans și capacitatea de a reacționa. Unde, în trecut, necesita timp împreună cu un analist pentru a analiza o imagine de satelit GEOINT, acum o facem în câteva minute sau aproape în timp real. Aceasta este diferența principală despre care vorbesc”.