Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

De cine a fost blestemată familia Kennedy? Misterul forţelor malefice

452

blankO familie care se bucură de prestigiu, de avere şi de putere politică, de regulă, trezeşte invidia celorlalţi, dar poate fi cineva chiar atât de rău, încât să invoce un blestem pentru a îngenunchea o dinastie? Mulţi oameni cred că uluitorul şir de nenorociri care au marcat existenţa unor clanuri bine cunoscute nu poate fi decât rezultatul unei forţe malefice.

Deşi nu se ştie să se fi rostit vreun blestem împotriva familiei Kennedy, o familie politică remarcabilă din Statele Unite, numărul de tragedii care s-a abătut asupra ei depăşeşte cu mult media şi pare total nefiresc.

Pentru Joe Kennedy (1888-1969), zicala „banii nu aduc fericirea” avea probabil un gust foarte amar. Multimilionar la vârsta de 30 de ani, tatăl a nouă copii, Joe Kennedy parcă avea mâinile lui Midas. Dar, deşi el şi soţia sa, Rose (1890-1995), au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi, copiii lor au avut destine tragice.

În 1944, fiul lor cel mai mare, pe care îl chema tot Joe, a murit în vârstă de 29 de ani, când avionul pe care îl pilota a explodat deasupra Canalului Mânecii. Tânărul lupta în cel de-al Doilea Război Mondial – iar Joe Kennedy Sr. adresase public Statelor Unite îndemnul de a nu intra în război. Trupul fiului său nu a fost găsit. Soţul fiicei lui, Kathleen, marchizul de Hartington, a murit în acelaşi an, iar Kathleen şi-a pierdut şi ea viaţa într-un accident aviatic la vârsta de 28 de ani, în 1948. O altă fiică, Rosemary, a fost internată într-un aşezământ de sănătate mintală în anul 1941.

În 1960, al doilea fiu, John Fitzgerald Kennedy, a devenit cel de-al 35-lea preşedinte al Statelor Unite, împlinind astfel visul cel mai ambiţios al lui Kennedy Sr. Dar numai trei ani mai târziu, bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost împuşcat în cap de un asasin, în timp ce coloana de maşini înainta încet prin Dallas, Texas. El şi soţia sa, Jackie Kennedy, îşi pierduseră de curând fiul, care murise în vârstă de numai două zile.

Acum, îndureratul Joe Kennedy îşi pusese toate speranţele politice în celălalt fiu al său, Robert Kennedy. Dar cinci ani mai târziu, şi acesta avea să fie ucis la Los Angeles în timpul campaniei sale prezidenţiale.

Şi ca şi când toate aceste morţi din familie nu ar fi fost de-ajuns, tragedia s-a amplificat în momentul în care cel mai tânăr frate, senatorul Teddy, a avut un accident aproape fatal de maşină, în anul 1969. Maşina lui a căzut de pe un pod în apă, în apropiere de insula Chappaquiddick şi, deşi el a reuşit să se salveze, femeia cu care era, Mary Jo Kopechne în vârstă de 29 de ani s-a înecat. S-au pus numeroase întrebări în legătură cu cauzele accidentului şi de ce nu a izbutit Teddy să-şi salveze pasagera. Se pare că tragediile nu aveau să se termine nicicând.

Fiicele lui Joe Kennedy, Eunice, Patricia şi Jean au reuşit să scape cumva nevătămate în aceste vremuri tulburi. Dar blestemul şi-a redobândit puterea în cadrul următoarei generaţii de Kennedy. John Junior a pierit într-un accident de avion în anul 1999. Unul dintre fiii lui Robert, David, a sucombat din cauza unei supradoze de droguri, în 1984, iar un alt copil a murit într-un accident de schi la Aspen, în 1997. Între timp, Teddy Junior, fiul lui Edward, a fost diagnosticat cu cancer şi i s-a amputat un picior.

Joe Kennedy a fost martor numai la o parte din dezastrele care s-au abătut asupra familiei lui. A murit în anul 1969, în vârstă de 81 de ani. Oare copiii lui fuseseră victimele unui blestem sau, pur şi simplu, suportaseră consecinţele unei comportări aberante sau ale nechibzuintei? Dar probabil că adevărata victimă a acestui şir de nenorociri a fost Rose Kennedy, care a trăit până la vârsta de 105 ani, purtând cicatricele nefericirilor abătute asupra copiilor şi nepoţilor ei.

Orgoni Crystal