Apelul noului preşedinte Trump către NASA: „Duceţi-vă şi găsiţi extratereştrii pe satelitul lui Jupiter, Europa, dar şi pe planetele din apropierea sistemului nostru solar!”


trump-nasaÎn timpul campaniei prezidențiale din SUA, niciunul dintre cei doi candidați (Trump şi Clinton) nu a făcut din explorarea spațială de către NASA o parte primară a promisiunilor lor electorale, nefiind adresate prea multe întrebări pe acest subiect în timpul dezbaterilor prezidențiale.

Când totuşi le-au fost puse întrebări pe această temă, Hillary Clinton s-a declarat susţinătoare al lui NASA, având cunoştinţe mai profunde despre acest subiect; în schimb, Donald Trump a dat răspunsuri vagi și superficiale. Cu toate acestea, Trump, fiind acum președinte ales, a venit cu un plan mai detaliat pentru activităţile NASA cât timp va fi el preşedinte, planurile sale fiind cele mai ambiţioase din ultimele decenii. Trump și-a exprimat dorința sa ca NASA să treacă de la statutul de monitorizare în primul rând a Pământului, la o agenţie care este mai dedicată explorării spațiului cosmic. El a spus că ar dori ca NASA să fie capabilă să exploreze cele mai îndepărtate locuri ale sistemului nostru solar, până la sfârșitul secolului: „Voi elibera NASA de la restricția sa de a servi în primul rând ca o agenție de logistică pentru activitatea orbitală joasă a Pământului; în schimb, ne vom reorienta pe explorarea spațiului cosmic”.

De asemenea, Donald Trump mai are planuri specifice pentru exploatarea minereurilor din centura de asteroizi, ar dori ca NASA să viziteze satelitul lui Jupiter, Europa (unde se crede că ar exista un habitat posibil pentru viaţa extraterestră) și ar dori chiar descoperirea de planete apropiate de sistemul nostru solar, care ar putea găzdui forme de viaţă extraterestre.

Robert Walker, congresman republican, şi care a făcut parte din Comitetul pentru știință, spațiu și tehnologie în anii 1990 din Congresul SUA, se crede că a avut un rol esențial în elaborarea planurilor lui Trump pentru NASA. În declarațiile publice, el s-a concentrat mai mult pe tipul de tehnologie pe care administrația Trump speră că NASA va fi capabilă să o creeze. El a spus: „Dacă ne aflăm în căutarea unei tehnologii care să exploreze sistemul nostru solar, atunci trebuie să ne orientăm spre rachete cu plasmă, spre rachete cu motoare nucleare şi spre nave solare”.

Ambiţiosul program al Trump pentru explorarea spațială americană a fost comparat cu obiectivele stabilite de către președintele Kennedy în 1961, când și-a exprimat dorința ca Statele Unite să preia conducerea în cursa spațială în faţa URSS-ului.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock