Oamenii ar putea trăi chiar şi 150 de ani – spune un nou studiu ştiinţific


Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Noi cercetări au indicat faptul că 150 de ani ar putea fi cea mai înaintată vârstă la care orice om ar putea ajunge. Cel mai bătrân om în istoria recentă a fost Jeanne Calment, din Franța, care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani și 164 de zile, dar cât de mult putem trăi?

Există ideea de a folosi știința pentru a opri procesul de îmbătrânire, permițând cuiva să trăiască teoretic pentru totdeauna, în absența morții accidentale sau a bolii. Acum, oamenii de știință cred că există o limită pentru cât timp o persoană poate supraviețui în mod natural, iar totul este legat de rezistența corpului uman la boli și stres.

Într-un studiu recent, cercetătorii de la compania biotehnologică din Singapore, Gero, au folosit celulele sanguine ale unui grup mare de oameni, pentru a determina capacitatea de recuperare pentru diferite grupe de vârstă. Un adolescent care cade, de exemplu, ar putea pur și simplu să se prăfuiască și să meargă, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic, în timp ce o persoană de 80 de ani ar avea nevoie de luni de zile pentru a se recupera complet.

Potrivit cercetării, această capacitate de recuperare dispare în totalitate între 120-150 de ani. Acest lucru sugerează că 150 de ani poate fi limita superioară absolută a duratei de viață a oamenilor.

„Această lucrare explică de ce chiar și cea mai eficientă metodă de prevenire și tratament al bolilor legate de vârstă ar putea îmbunătăți durata medie de viață, dar nu și cea maximă, cu excepția cazului în care au fost dezvoltate adevărate terapii anti-îmbătrânire”, a spus co-autorul Andrei Gudkov.

Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): cnet.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock