Cine l-a ucis pe Tom Ogle, bărbatul ce a inventat un dispozitiv prin care o maşină consumă doar 2l gaz/100 km?

  •  
  •  
  •  
  •  

Tom OgleAţi auzit vreodată de Tom Ogle? Poate că nu. Tom Ogle e cel care a inventat în 1977 un dispozitiv de alimentare cu vapori de combustibil, pentru toate categoriile de maşini. Sistemul său putea fi ataşat la orice motor de maşină şi ar fi permis oricei maşini să meargă circa 160 de kilometri cu doar 3 litri de gaz, ceea ce înseamnă un consum fantastic de numai 2 litri de gaz/100 km! Tom Ogle pretindea, totodată, că emisiile scoase de maşină erau atât de curate, încât ţi-ai fi putut usca părul la acel dispozitiv.

El a uimit industria auto cu invenţia sa, aşa că în anul 1978 a fost abordat de un reprezentat al firmei Shell Oil care i-a oferit pe loc 20 de milioane de dolari pentru patent şi pentru planurile invenţiei sale. El a refuzat oferta, pe motiv că Shell ar fi îngropat ideea sa, ce nu ar fi văzut niciodată lumina zilei.

Tom Ogle a fost găsit mort pe 19 august 1981, ca urmare a unei supradoze de Darvon, combinată cu alcool. Interesant e faptul că bărbatul, deşi mai consuma băuturi alcoolice, nu făcea niciodată abuz de băutură. Totodată, Ogle nu era cunoscut că ar fi folosit în trecut analgezice opioide ca acest Darvon. De aici, a apărut o teorie a conspiraţiei, precum că marele concern Shell a angajat un asasin pentru a-l ucide pe Ogle, făcând totul să pară ca o sinucidere. Totuşi, bărbatul a obţinut patentul pe 11 decembrie 1979.

Dar teoria conspiraţiei rămâne valabilă. Bărbatul a fost împuşcat şi rănit la începutul verii lui 1981, în El Paso (Texas), cu vreo două luni înainte de a muri. Şi mai ciudat e faptul că, la trei luni după moartea sa, proiectele sale originale privind patentul au dispărut din Biroul Naţional pentru Patente din Washington. Unele din aceste scheme au fost prezentate pe Internet, dar nu sunt fost suficiente pentru a se putea construi dispozitivul-minune.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu