Un colonel norvegian recunoaşte: „În Arctica, s-a găsit un obiect zburător ce nu a fost construit de nicio ţară de pe Pământ”!

7.345 vizualizari

OZN in ArcticaMarele arhipelag Spitzberg se găseşte în regiunile arctice, în nordul Europei. Descoperit de normanzi în 1194 şi redescoperit de Barenz în 1596, Hudson realizând recunoaşterea sa, după câţiva ani. În 1925, Norvegia a luat în posesie aceste teritorii, care conţin bogate zăcăminte de carbon, fier şi ipsos. Sunt insule cu climă arctică, unde se mai vânează şi acum foci şi urşi albi, ca pe vremuri.

Acest loc neospitalier a fost scenariul unde s-a desfăşurat un ciudat episod din „lumea OZN-urilor”. În anul 1952, agenţiile de presă au difuzat ştirea că nişte piloţi militari norvegieni au declarat că au văzut ceea ce părea a fi un avion căzut pe una din insulele Spitzberg. S-a trimis o echipă de salvare pe cale aeriană şi guvernul norvegian a informat că ceea ce se găsise nu era un avion, ci un obiect denumit „farfurie zburătoare”, destul de avariat, dar nu într-atât încât să fie de nerecunoscut.

Iată ce scria pe data de 5 septembrie 1955, ziarul german Stuttgarter Tageblatt, care a publicat următoarea informaţie primită de la corespondentul său de presă din Oslo:

Oslo, Norvegia, 4 septembrie 1955 – S-a aşteptat până acum pentru ca acea comisie de anchetă instituită de Statul Major norvegian să pregătească publicarea unei informări privitoare la rezultatele obţinute după examinarea resturilor unui OZN care s-a zdrobit în apropierea arhipelagului Spitzberg, probabil la începutul lui 1952.

Preşedintele respectivei comisii, colonelul Gernod Darnbyl, a declarat că, pe parcursul instrucţiei destinate oficialităţilor aviaţiei: «Problema discului care s-a prăbuşit în Spitzberg este deosebit de importantă. Deşi cunoştinţele noastre ştiinţifice actuale nu ne permit să rezolvăm toate enigmele care apar, mărturisesc că aceste resturi din Spitzberg sunt mai importante decât celelalte. Acum câtva timp s-a produs o neînţelegere, când cineva a sugerat că acest disc era probabil de origine sovietică. Nu a fost construit de nicio ţară de pe Pământ… şi ţinem neapărat să subliniem acest lucru. Materialele folosite la construcţia sa sunt complet necunoscute de toţi experţii care au participat la cercetări.»

După cum a dorit colonelul Darnbyl, Comisia de Investigaţie nu va publica o informare detaliată, până nu va fi discutat cu experţi din Statele Unite şi Marea Britanie. Vom dezvălui ce am descoperit dar, o percepere eronată a secretului ar putea provoca panică. Contrar celor afirmate în informările primite din Statele Unite şi alte surse, locotenenţii secunzi Brobs şi Tyllesen, care au primit misiunea de observatori speciali ai regiunilor arctice, după incidentul din Spitzberg, declară că au aterizat de mai multe ori discuri zburătoare în regiunile polare.

Locotenentul Tyllensen a declarat: «Eu cred că regiunea arctică serveşte ca un fel de bază aeriană pentru cei „necunoscuţi”, mai ales pe vreme de viscol, timp în care ne vedem obligaţi să ne întoarcem la bazele noastre. Le-am văzut aterizând şi decolând în trei ocazii diferite. Am remarcat că, după ce au aterizat, partea periferică începea să se rotească vertiginos. O splendidă strălucire, a cărei intensitaţe varia în funcţie de viteza de aterizare şi decolare, te împiedică să vezi ce este dincolo de această perdea de lumină, în disc, sau în interiorul lui.»

Aşadar, reţineţi vorbele unui colonel norvegian: „Aparatul zburător nu a fost construit de nicio ţară de pe Pământ… şi ţinem neapărat să subliniem acest lucru. Materialele folosite la construcţia sa sunt complet necunoscute de toţi experţii care au participat la cercetări.” Să fi fost întreaga poveste din ziarul german doar o simplă invenţie?