Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Poze cu fantome înaintea apariţiei Photoshop-ului. Cam trucate…

233

fantoma1003Pentru că tot se apropie Halloween-ul, vă prezint nişte poze dincolo de mormânt. Ei bine, nu-i chiar aşa. Imaginile sunt nişte falsuri. Dar oamenii nu ştiau acest lucru, acum peste 100 de ani; ei habar n-aveau că se pot truca şi fotografiile. Şi, în josul articolului puteţi vedea o serie de fotografii cu fantome trucate, realizate de William Hope şi publicate şi pe site-ul Yahoo News.

Chiar la începutul erei fotografiei, Hope a descoperit cum să expună dublu fotografiile, astfel încât lângă oamenii pozaţi să pară că se află fantome. El suprapunea un chip deasupra fotografiei originale, iar rezultatul a fost chiar surprinzător. Oameni inteligenţi, ca Sir Arthur Conan Doyle, au căzut plasă acestui truc.

Fiind şi un întreprinzător plin de ambiţie, Hope împreună cu ai săi colegi au format un grup de fotografi, denumit “Cercul Crewe”, pentru a crea imagini cu fantome. Apoi, ei vindeau pozele celor care i-au pierdut pe cei dragi. Parcă îi văd spunând: “Uite-o pe mătuşa Gertrude trăind! Pare atât de veselă!”

Puteţi, astfel, vedea mai jos o serie de fotografii trucate în acest sens. Ele sunt înaintea apariţiei Photoshop-ului, şi sunt extraordinar de…înfiorătoare! Pentru cei care nu ştiu trucul…

fantoma1000

fantoma1001

fantoma1002

fantoma1004

Orgoni Crystal