Mormânt incredibil descoperit în Ucraina: un cuplu aflat într-o îmbrăţişare tandră de 3.000 de ani!


Într-un mormânt din Ucraina, au fost descoperite scheletele unui bărbat și unei femei din cele mai vechi timpuri, trupurile lor aflându-se într-o îmbrățișare tandră de peste 3.000 de ani. Se crede că femeia a ales de bunăvoie să fie înmormântată de vie, pentru a-și însoți soțul decedat în viața de apoi. Experții criminaliști au stabilit că poziția intimă în care au fost înmormântați nu ar fi fost posibilă dacă femeia ar fi fost deja decedată. Potrivit specialiștilor, este probabil ca femeia să fi luat decizia în mod conștient pentru a-și pune capăt vieții și pentru a fi înmormântată alături de soțul ei recent decedat. Probabil că ea s-a otrăvit înainte de a intra în mormânt și și-a îmbrățișat partenerul decedat.

Această înmormântare extraordinară datează din epoca bronzului și prezintă un cuplu din cultura preistorică Vysotskaya, cunoscută și sub numele de cultura Wysocko. Rămășițele lor au fost găsite în apropierea satului Petrikiv, situat la sud de orașul Ternopil din vestul Ucrainei. Profesorul Mykola Bandrivsky, care a condus o investigație privind înmormântările cuplurilor îndrăgostite, a descris-o ca pe o înmormântare unică.

În acest mormânt, un bărbat și o femeie au fost descoperiți întinși strâns unul, cu fețele întoarse unul spre celălalt, cu frunțile atingându-se. Femeia stătea întinsă pe spate, cu brațul drept îmbrățișându-l ușor pe bărbat, încheietura mâinii sprijinită pe umărul lui drept. Picioarele ei erau îndoite la genunchi, deasupra picioarelor întinse ale bărbatului. Ambii indivizi au fost împodobiți cu ornamente de bronz, iar lângă capete au fost așezate diverse obiecte de ceramică.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO