Din istoria interzisă a omenirii: există o a patra piramidă pe platoul Giza – „piramidă neagră”! Ea a fost descrisă de un explorator danez în secolul al XVIII-lea! Unde este ea acum!?

 • 251
 •  
 •  
 •  
  251
  Shares

piramida-neagraConform unui explorator şi căpitan de navă danez din secolul al XVIII-lea, pe platoul Giza din Egipt (unde se află deja cele 3 piramide), ar mai fi existat încă o piramidă de culoare neagră. El a făcut o mulţime de schiţe ale tuturor piramidelor găsite, pe care le-a publicat într-o ediţie postumă intitulată „Voyage d’Egypte et de Nubie”.

Deşi astăzi știm că există trei piramide principale în platoul Giza, adevărul este că, apelând la textele antice, a existat o a patra piramidă situată în acea zonă, făcută dintr-o piatră mai neagră decât granitul şi cel puțin la fel de grea.

Undeva în secolul al XVIII-lea, căpitanul danez Frederic Norden a făcut mai multe vizite în zona Egiptului; el a realizat o mulţime de hărţi publicate în cartea mai sus amintită. La pagina 120 a cărții sale, Norden descrie cea de-a patra piramidă misterioasă:

„Principalele piramide sunt la est, sud-est de Giza (…) Sunt patru piramide; ele merită cea mai mare atenție (…) Primele două, cele mai mari, sunt situate în partea de nord şi au circa 500 de picioare înălţime (…) Celelalte două sunt mai mici, dar au unele particularități interesante (…)

Totuşi, o piramidă merită să i se facă o remarcă specială (…) Vârful ei se termină într-o singură piatră mare, care pare să fi servit drept piedestal (…) Cea de-a patra piramidă a fost făcută, de la mijloc în sus, dintr-o piatră mai neagră decât granitul, fiind cel puţin la fel de grea ca şi acesta. Vârful piramidei este făcut dintr-o piatră gălbuie. Voi vorbi în altă parte despre partea superioară a acesteia, care se termină într-un cub. Piramida este situată mult în afara liniei celorlalte, fiind mai mult spre vest…”.

piramida-neagra-1

Totuşi, cercetătorii și egiptologii tind să respingă ideea unei a patra piramide. Ei sugerează că acest explorator danez a făcut o identificare greşită cu una din micile piramide ale lui Menakure şi e situată mai departe. Dar, aceasta este alcătuită din calcar, pe când Frederic Norden a spus clar că este realizată din granit negru.

Întrebarea care se pune e următoarea: dacă exploratorul danez nu s-a înşelat, unde se află piramida neagră de pe platoul Giza? A fost distrusă sau ascunsă de autorităţi? Ce se află acolo?

 


 • 251
 •  
 •  
 •  
  251
  Shares

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner