Oameni de ştiinţă renumiţi mor în mod misterios după ce-au făcut o serie de descoperiri importante! Cine îi elimină… o mână ocultă criminală?

  •  
  •  
  •  
  •  

Să spunem că sunteţi şeful unei țări, iar câțiva oameni de știință descoperă ceva care ar putea schimba lumea. I-aţi putea mitui pe cercetători să-şi țină gura închisă, dar n-ar fi mai ușor ca ei să fie omorâţi? Nu spun că acest lucru se întâmplă foarte des, dar au existat cu siguranţă asemenea incidente de-a lungul anilor. Haideţi să aruncăm o privire la câteva cazuri ale unor oameni de știință care au murit după ce au făcut descoperiri importante.

* În anii ’80, Ronald Reagan a introdus un program de apărare ambițios numit Inițiativa de Apărare Strategică (supranumit „Star Wars”), care a fost proiectat pentru a distruge rachetele care ar fi fost lansate de sovietici. Între 1982 și 1990, 25 de oameni de știință britanici care au lucrat pentru GEC-Marconi, o companie furnizoare pentru „Star Wars”, au murit în mod misterios. Unii cred că ei au fost uciși de spioni sovietici, iar alții cred că propriul lor guvern i-a omorât.

* În 2003, expertul în război biologic, David Kelly, a primit informaţii că guvernul britanic a falsificat datele cu privire la armele de distrugere în masă din Iraq. Prim-ministrul Tony Blair a fost imediat interogat de o comisie parlamentară cu privire la dezvăluirile lui Kelly. Expertul a fost găsit mort în apartamentul său două zile mai târziu. Poliția a spus că a fost o sinucidere, iar un judecător a decis că probele trebuie să fie sigilate timp de 70 de ani, aşa că nu vom ști ce s-a întâmplat cu adevărat pentru o lungă perioadă de timp.

* Don Wiley a fost un expert în arme chimice, mai ales în antrax. În timpul epidemiei de antrax din 2001, maşina lui Wiley a fost găsită pe un pod, cu cheile aflate încă în contact. Corpul lui a fost găsit mai târziu în râul Mississippi. Un alt om de știință specialist în antrax, Vladimir Pasecinik, de asemenea, a murit cam în același timp.

* Astrofizicianul australian Rodney Marks a murit în mod misterios la stația de cercetare din Polul Sud în timp ce lucra la un observator. Corpul lui a fost reţinut de guvern și de către corporaţia contractantă Raytheon din motive necunoscute. A fost dezvăluit mai târziu că Marks a murit fiind otrăvit cu metanol. Trei cercetători diferiți care au lucrat în același proiect au murit în 2013, în timp ce studiau efectele încălzirii globale, ceea ce l-a făcut pe Peter Wadhamm, un alt om de ştiinţă, să creadă că ei au fost asasinaţi de către corporaţii din industria petrolieră sau de către guvernul Statelor Unite ale Americii.


  •  
  •  
  •  
  •  

Un comentariu la „Oameni de ştiinţă renumiţi mor în mod misterios după ce-au făcut o serie de descoperiri importante! Cine îi elimină… o mână ocultă criminală?”

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner