Oameni de ştiinţă renumiţi mor în mod misterios după ce-au făcut o serie de descoperiri importante! Cine îi elimină… o mână ocultă criminală?


Să spunem că sunteţi şeful unei țări, iar câțiva oameni de știință descoperă ceva care ar putea schimba lumea. I-aţi putea mitui pe cercetători să-şi țină gura închisă, dar n-ar fi mai ușor ca ei să fie omorâţi? Nu spun că acest lucru se întâmplă foarte des, dar au existat cu siguranţă asemenea incidente de-a lungul anilor. Haideţi să aruncăm o privire la câteva cazuri ale unor oameni de știință care au murit după ce au făcut descoperiri importante.

* În anii ’80, Ronald Reagan a introdus un program de apărare ambițios numit Inițiativa de Apărare Strategică (supranumit „Star Wars”), care a fost proiectat pentru a distruge rachetele care ar fi fost lansate de sovietici. Între 1982 și 1990, 25 de oameni de știință britanici care au lucrat pentru GEC-Marconi, o companie furnizoare pentru „Star Wars”, au murit în mod misterios. Unii cred că ei au fost uciși de spioni sovietici, iar alții cred că propriul lor guvern i-a omorât.

* În 2003, expertul în război biologic, David Kelly, a primit informaţii că guvernul britanic a falsificat datele cu privire la armele de distrugere în masă din Iraq. Prim-ministrul Tony Blair a fost imediat interogat de o comisie parlamentară cu privire la dezvăluirile lui Kelly. Expertul a fost găsit mort în apartamentul său două zile mai târziu. Poliția a spus că a fost o sinucidere, iar un judecător a decis că probele trebuie să fie sigilate timp de 70 de ani, aşa că nu vom ști ce s-a întâmplat cu adevărat pentru o lungă perioadă de timp.

* Don Wiley a fost un expert în arme chimice, mai ales în antrax. În timpul epidemiei de antrax din 2001, maşina lui Wiley a fost găsită pe un pod, cu cheile aflate încă în contact. Corpul lui a fost găsit mai târziu în râul Mississippi. Un alt om de știință specialist în antrax, Vladimir Pasecinik, de asemenea, a murit cam în același timp.

* Astrofizicianul australian Rodney Marks a murit în mod misterios la stația de cercetare din Polul Sud în timp ce lucra la un observator. Corpul lui a fost reţinut de guvern și de către corporaţia contractantă Raytheon din motive necunoscute. A fost dezvăluit mai târziu că Marks a murit fiind otrăvit cu metanol. Trei cercetători diferiți care au lucrat în același proiect au murit în 2013, în timp ce studiau efectele încălzirii globale, ceea ce l-a făcut pe Peter Wadhamm, un alt om de ştiinţă, să creadă că ei au fost asasinaţi de către corporaţii din industria petrolieră sau de către guvernul Statelor Unite ale Americii.


Un comentariu la „Oameni de ştiinţă renumiţi mor în mod misterios după ce-au făcut o serie de descoperiri importante! Cine îi elimină… o mână ocultă criminală?”

Lasă un comentariu