Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

De ce tiranii lumii sunt adepţi ai teoriei conspiraţiei?

97

blankDeşi acest articol ar fi împotriva mea, ca editor de site de conspiraţii, totuşi nu mă feresc să-l scriu. În definitiv, scopul meu nu e de a trăi într-o lume a conspiraţiilor, ci de a cunoaşte toate posibilităţile şi toate punctele de vedere din evenimente şi fapte istorice sau de altă natură. Dacă vom cunoaşte doar o anumită faţetă, nu vom putea percepe întreg adevărul. În acest articol, se demonstrează că nu doar foştii mari tirani ca Stalin şi Hitler iubeau “teoria conspiraţiei” şi o foloseau în agenda lor, dar şi dictatorii din ziua de astăzi abuzează toate teoriile conspiraţiei. De ce fac asta? Pentru a devia atenţia de la propria maleficitate.

Hugo Chavez, “tiranul” Venezuelei

“Preşedintele venezuelan, Hugo Chavez, a declarat marţi că e posibil ca guvernul SUA să fie implicat în atacurile teroriste de pe 11 septembrie” (Sursa: MSNBC.com)

Nu că această afirmaţie ar fi imposibilă (eu însumi susţinând în articolele mele o anumită implicare a autorităţilor americane în 9/11), dar nu-i aşa că-i destul de curios că ea e făcută de un preşedinte care, în propria sa ţară, a limitat libertatea de exprimare şi a închis mulţi politicieni ai opoziţiei?

Ahmadinejad, “tiranul” Iranului

“Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad îi apară pe revizioniştii Holocaustului şi are îndoieli cu privire la identitatea autorilor atacului de pe 11 septembrie 2001” (Sursa: ChinaDaily.com)

În Iran, libertatea presei este suprimată, iar drepturile femeilor sau a minorităţilor sunt ca şi reprimate.

Mugabe, “tiranul” statului Zimbabwe

“Mugabe vede conspiraţii peste tot (…) El pretinde că mii de zimbabweniau primit antrenament militar secret în Marea Britanie şi că hoarde de spioni britanici, deghizaţi în turişti, umblă prin întreaga ţară” (Sursa: The Independent)

Între timp, tiranul Mugabe continuă masacrul şi înfometarea în masă a întregii populaţiei.

Dictatorii Coreii de Nord

E un lucru obişnuit ca adepţii teoriei conspiraţiei din rândul tiranilor să inverseze adevărul. Dictatorii Coreii de Nord le spune cetăţenilor săi că SUA este adevăratul inamic al libertăţii şi progresului, când, de fapt, nord-coreenilor nu li se permite să călătorească, să se exprime liber sau chiar să navigheze pe Internet.

Hitler şi teoria conspiraţiei

În scopul justificării măsurilor violente, Hitler a trebuit să recurgă la teorii ale conspiraţiei, ca cele conform cărora evreii controlează întreaga lume, încercând să stabilească noua ordine mondială, aşa cum vedem şi din posterul nazist de mai jos:

blank

Fasciştii şi extremiştii de dreapta care răspândesc teorii ale conspiraţiei o fac pentru a justifica răspândirea violenţei. Marxiştii şi extremiştii de stânga răspândesc teorii ale conspiraţiei pentru că o fac dintr-o postură prin care încearcă să dea vina pe cineva pentru tot ceea ce se întâmplă în lume.

Orgoni Crystal