O nouă teorie explozivă, dar nedemonstrată: ruşii şi americanii ar fi fost în secret pe Lună de la începutul anilor 60, pentru a construi baze, dar la final ar fi fost alungaţi de extratereştri


Deşi multă lume crede că oamenii chiar au păşit pe Lună, totuşi prin anii 80-90 au început deja să apară îndoieli în această privinţă. În anii 2000, postul de televiziune american Fox a prezentat un documentar-şocant în care arată că aselenizarea din 1969 (şi din anii următori) nu a existat niciodată, toate filmările şi fotografiile fiind realizate în studiourile hollywoodiene. Cu privire la farsa aselenizării s-a adus în discuţie mai multe argumente: lipsa stelelor din fotografiile aselenizării, apariţia literei „C” pe o piatră de pe Lună, steagul american fluturând, deşi pe Lună nu există atmosferă, precum şi altele.

Dar există o conspiraţia şi mai mare decât această: dacă această controversă privind aselenizarea nu ascunde altceva? Ca, de exemplu, aselenizările continuate în secret după 1972 (când a avut loc ultima misiune spaţială, Apollo 17)? Precum se ştie, în mod oficial, misiunile lunare Apollo 18, Apollo 19 şi Apollo 20 au fost anulate oficial de către preşedintele Richard Nixon, dar aderenţii acestei teorii susţin faptul că un departament spaţial ultrasecret ar fi continuat aceste aselenizări în cel mai mare secret posibil. Astronomii astfel ar fi ajuns pe faţa nevăzută a Lunii pentru a explora ruinele unor civilizaţii extraterestre străvechi, găsite acolo de primele misiuni Apollo. În continuare, acest departament spaţial ultrasecret ar fi construit pe faţa nevăzută a lumii o bază secretă.

Am întâlnit însă o altă teorie a conspiraţiei legată de aceste aselenizări: se spune că marile puteri ale lumii (SUA şi URSS) ar fi ajuns pe Lună pe ascuns, încă din anii 50 – 60, dar public nu s-a recunoscut nimic. Astfel, militarii sovietici considerau că Luna putea fi un post de comandă ideal, ferit de lovituri nucleare, datorită lipsei de atmosferă şi ar fi decis să construiască acolo o bază a Armatei Roşii. Primul proiect N1, ar fi fost început pe satelitul nostru natural încă din 1962 şi finalizat în 1971. Pentru că ar fi costat 80 miliarde dolari, iar în 1973 se înregistrase prima criză a petrolului, deci nu mai putea fi suportat, în 1974 a fost trecut în conservare.

Tot conform aceleiaşi teorii ale conspiraţiei, şi americanii, tot de la începutul anilor 60, ar fi construit în secret mai multe baze pe Lună. Astfel, în unele fotografii ale misiunilor spaţiale Apollo s-ar putea vedea existenţa unor construcţii artificiale pe Lună – domuri selenare, cu diametre de câţiva kilometri şi dispuse în grupuri şi o activitate de minerit, cu mai multe utilaje.

Teoria conspiraţiei nu se opreşte aici: ea ne spune că atât americanii, cât şi ruşii ar fi fugit de pe Lună şi nu s-au mai întors acolo, pentru că ar fi fost alungaţi de extratereştrii de pe satelitul nostru.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO