În trecut, Soarele a răsărit de câteva ori de la apus! S-a rotit Pământul invers sau au văzut vechii egipteni geamănul Soarelui nostru, Nemesis?


Transmise lui Herodot (un scriitor grec antic) de către un preot al lui Hephaestus (Ifestus), informațiile primite se referă la o perioadă dintre el și „primul rege” al Egiptului. În acest timp, se spune că Soarele și-a schimbat poziţia de 4 ori. Se spune că el a apus de două ori acolo unde răsărea și a răsărit de două ori acolo unde apunea. Cu câteva calcule simple putem găsi un interval de timp aproximativ pentru fiecare schimbare.

Pe baza ipotezelor și calculelor lui Herodot, regele necunoscut a trăit în jurul anului 11.940 î.Hr. Însă, potrivit Vechii Cronici egiptene, regele era Ifestus. Conform celor mai vechi documente feniciene, Elioun au fost primul dintre regi.

Dacă Soarele ar fi răsărit sau apus în alte părți ale cerului, despre ce-a fost vorba? S-a rotit Pământul invers? Dacă nu s-a întâmplat asta, la ce anume au fost martori egiptenii? Poate că e vorba de teoreticul „geamăn” al Soarelui, denumit Nemesis? Se știa că egiptenii aveau propriul simbol pentru acest Nemesis: un disc solar înaripat.

Walter Cruttenden este un cunoscut astronom american, care este fondatorul societăţii Binary Research Institute, organizaţie care susţine că Soarele nostru are un companion, şi astfel, sistemul nostru solar ar fi unul binar. El crede că modelul binar al sistemului nostru solar ar explica perfect fenomenul de precesie a echinocţiilor. Astfel, pornind de la un fapt astronomic evident, se poate dovedi existenţa unui companion al Soarelui. Calculele făcute de către astronomul Walter Cruttenden au arătat că Nemsis s-ar putea situa între 848,5 şi 1515 U.A. (unităţi astronomice, 1 unitate astronomică fiind egală cu distanţa dintre Soare şi Pământ), în funcţie de masa companionului. Citiţi mai multe în acest articol: Precesia echinocţiilor, fenomenul care demonstrează că Soarele nostru are un companion.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO