Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Un mormânt sub formă de mini-piramidă a fost descoperit în China… care e misterul său?


China nu este cunoscută, în general, pentru piramide, astfel încât orice descoperire a uneia în această țară este un mister. Atunci când piramida este doar una foarte mică faţă de dimensiunea celor din Egipt și datează din perioada când prospera „Drumul mătăsii”, atunci misterul se adâncește.

Muncitorii constructori din Zhengzhou, provincia Henan, au descoperit recent o mini-piramidă de aproximativ 2 metri înălțime, situată într-o cameră mortuară mare. Originea sa este controversată.

Potrivit presei locale, muncitorii excavau pentru o structură rezidențială de lângă un drum aflat în apropierea râului Galben. Când au descoperit artefactul, ei i-au chemat pe arheologii din Zhengzhou pentru a determina ceea ce au găsit. Mini-piramida este un mormânt (din două, celălalt având dimensiuni similare, dar cu o formă semi-cilindrică), fiind aflată într-o cameră mortuară ce măsoară 30 de metri lungime și 8 metri lăţime.

Arheologii încă nu au suficiente informații pentru a determina cine se află înmormântat acolo, cine a construit piramida sau când a fost ea construită. Morminte similare în formă de piramidă au fost găsite în alte zone datând din timpul dinastiei Han (202 BC-220 d.Hr.).

Sursa (traducerea şi adaptarea): china.huanqiu.com

P.S. Oare de ce se construiau morminte sub formă de piramide? Ajutau cumva sufletul după moarte să se reîncarneze mai bine?


Lasă un comentariu