O mare enigmă istorică: de ce noi, românii, nu avem niciun fel de legendă privind originea noastră?


Grecii au o legendă scrisă de Hesiod care spune că ramurile grecilor se trag din regii Tesaliei numiţi Elen, Ion şi Doru, cunoscuţi mai târziu drept ionieni şi dorieni. Romanii au şi ei o legendă a originii lor, care spune că se trag din neamul lui Enea, regele Troiei şi apoi urmaşii acestuia, regii Remus şi Romulus. Ungurii spun că se trag din Attila ş.a.m.d.

La orice neamuri v-aţi uita, au legende care spun că se trag de undeva, ceea ce este normal deoarece fiecare generaţie îşi transmite cunoştiintele generaţiei următoare. Detaliile se pierd în decursul timpului, dar esenţa rămâne.

Ce fel de legende avem noi românii despre propria noastră origine? Nu există la poporul român niciun fel de referire la nicio origine. De ce nu avem atunci niciun fel de legendă despre originea noastră? De ce nu facem niciun fel de referire la un loc care să fie patria străveche?

Nu cumva noi nu avem o legendă a originii noastre pentru că noi … nu venim de niciunde? Nu cumva noi suntem în spaţiul Carpato-Dunărean de la începutul istoriei? Nu cumva noi nu am fost deloc „romanizaţi”? Dacă este aşa, nu cumva dacii nu au dispărut de fel ci doar nu ştim să-i vedem peste tot în jurul nostru? Nu cumva noi suntem dacii?

Iată câteva întrebări la care trebuie doar să ne gândim…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock