Misterioasa carte „Popol Vuh” a mayaşilor ne spune că zeii-extratereştri au creat „oameni cu raţiune”, dar au distrus exemplarele nereuşite


Există mituri în această lume care ne vorbesc despre creaţia lumii şi a umanităţii. Iar unul dintre aceste mituri este cel cuprins în „Popol Vuh”. Această carte, care este una dintre marile scrieri ale zorilor omenirii, are caracterul unei cărţi secrete şi este cartea sfântă a indienilor Quiche, din marea familie mayaşă, aflaţi în jurul lacului Atitlan, în Guatemala, în America Centrală.

Mitul creaţiei este cuprinzător şi pretinde că oamenii nu au apărut în întregime pe Pământ, că zeii au creat primele fiinţe dotate cu raţiune, dar au distrus toate exemplarele nereuşite, iar după ce şi-au terminat treburile de pe Pământ s-au ridicat iarăşi la cer, la locul „unde se află inima cerului, pe numele său Dabavil”, la „cel care vede în întuneric”.

Este acesta motivul pentru care indienii Quiche sunt impregnaţi cu ideea de zei care au construit sfere de piatră şi care puteau ieşi din piatră? Oare jocul cu mingea, un cult în acest trib, şi de care povesteşte şi „Popol Vuh”, îşi are originea în acest mit al creaţiei? Este jocul cu mingea un rit cosmic şi magic, simbol al zborului printre stele?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock