Descoperire incredibilă făcută de specialiştii de la „British Museum”: a fost descoperit un tatuaj cu Arhanghelul Mihail pe o mumie egipteană!


??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????O mumie aparţinând unei femei egiptene, datând din anul 700 d.Hr., a fost scanată computerizat de către cercetători, şi, astfel, a fost descoperit un tatuaj pe coapsă, care îl înfăţişează pe arhanghelul Mihail, scrie foxnews.com. Descoperirea, anunțată de cercetătorii de la British Museum, a fost făcută în timpul unui proiect de cercetare, ce foloseşte scanări medicale avansate, inclusiv tomografii computerizate, pentru examinarea mai multor mumii egiptene.

Corpul femeii a fost înfășurat într-o pânză de lână înainte de înmormântare, iar rămășițele ei au fost mumificate în căldura uscată a deșertului. Tatuajul de pe coapsa ei era scris în greaca veche, se citește Μιχαήλ, adică Mihail. Specialiştii de la muzeul britanic cred că tatuajul era un simbol purtat pentru protecția religioasă și spirituală, deși au refuzat să ofere detalii suplimentare.

„Mihail este o identitate evidentă pentru un tatuaj, deoarece el este cel mai puternic dintre îngeri”, spune Maureen Tilley, profesor de teologie la Universitatea Fordham. Plasarea numele unui protector ceresc puternic pe corp, sub forma unui tatuaj, era o practică foarte frecventă în antichitate, a declarat Maureen Tilley, profesor de teologie la Universitatea Fordham din New York.  „Femeile creștine însărcinate îşi desenau nume divine sau de îngeri pe abdomenele lor, pentru a asigura o naştere sănătoasă copilului lor”. Precum se ştie, conform tradiţiei creştine, Arhanghelul Mihail este îngerul care a condus armata cerească împotriva lui Satana și îngerilor căzuți.

P.S. Foarte interesantă descoperire…Eu cred că femeia era o creştină gnostică, întrucât dacă ar fi fost o creştină tradiţională şi-ar fi tatuat mai degrabă numele lui Iisus sau al Fecioarei Maria. Precum se ştie, creştinismul gnosticist nu recunoaştea faptul că Iisus ar fi fost Dumnezeu, crezând mai degrabă în puterea îngerilor.


Lasă un comentariu