Patul-ucigaş al lui Borgia: cum criminala familie Borgia a mai omorât nişte oameni peste jumătate de mileniu!

  •  
  •  
  •  
  •  

patul lui BorgiaÎn revista „Veac nou“ nr. 1/4 ianuarie 1974 a fost publicat un articol despre „patul-asasin“ al lui Cesare Borgia. Cumpărat undeva prin anul 1970, deci la atâta vreme de la moartea nobilului italian de origine spaniolă (1507) – de un bogătaş englez, în timpul unei licitaţii publice organizate la Florenţa, acesta a avut groaznica surpriză de a constata că cine dormea o noapte în fastuosul pat, a doua zi dimineaţa se trezea mort! Investigaţiile au dovedit că somiera patului, precum şi perdelele baldachinului conţineau o puternică otravă care se degaja numai la căldura corpului şi respiraţiei celui care dormea în acest pat. După cum relatează revista, patul a fost ars.

Familia Borgia s-a stins în urmă cu peste cinci veacuri, dar iată că după atâta timp ea a mai făcut patru victime: un prieten al proaspătului posesor al patului, o fată tânără angajată pentru a da îngrijiri soţiei bogătaşului englez, îmbolnăvită de spaimă, după ce căzuse prima victimă, servitorul bogătaşului şi un detectiv care se ocupa cu cercetarea cazului. Câte victime a avut pe conştiinţă această familie de nobili italieni din secolul al XV-lea? Oare poate şti cineva? Cesare Borgia îşi ucidea duşmanii nu numai în patul în care, în calitate de amfitrion, îi invita ca „prieteni”. Existau atâtea şi atâtea mijloace la îndemâna unui om bogat şi influent pentru a scăpa de cei care nu-i erau pe plac.

Omorul era o îndeletnicire obişnuită a unor membri ai acestei familii. Frumoasa Lucreţia Borgia, bunăoară, îşi ucidea rivalele oferindu-le băuturi înmiresmate, in care picura o anume licoare necruţătoare. De asemenea, ea avea ciudata manie de a se despărţi pe veci… de cei cu care petrecea câte o noapte de amor, dându-le un ultim sărut spre ziuă, cu buzele sale, e drept, frumoase, dar rujate uşor cu o puternică otravă împotriva căreia avusese grijă să se imunizeze. A doua zi fericiţii de-o noapte erau găsiţi în apa lagunei. Câţi amanţi ai Lucreţiei Borgia au primit funestul sărut? Nimeni nu poate şti. Se pare că au fost mulţi…

E bine că patul lui Borgia a fost până la urmă ars… cine ştie câte victime mai făcea!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu