Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Misterul navelor moderne din lacul Nemi

186

navele NemiPentru construcţia pacheboturilor lor de lux, companiile maritime italiene s-au inspirat, poate, de la vechii romani. Două nave antice, găsite prin anii 1920, pe fundul lacului Nemi, în Italia, erau în curs de restaurare între 1927 şi 1932. Navele erau lungi şi largi, cu patru rânduri de rame. Amenajările interioare, concepute pentru a primi 120 de pasageri în 30 de cabine cu patru paturi, includeau un cartier rezervat echipajului.

Ambarcaţiunile erau bogat decorate, pe un sol de mozaic erau reprezentate scene din Iliada, panouri de chiparos sculptate formau pereţii despărţitori, iar picturi ornau sala de sejur şi biblioteca. Un cadran solar, în plafon, prezenta ora pe durata zilei şi se crede, aşa cum indică existenţa unei tribune, că o mică orchestră îi delecta pe pasageri în salon. Restaurantul şi bucătăria erau instalate la pupa vasului. Pasagerii puteau avea pâine proaspătă la micul dejun şi cina trebuia să fie comparabilă, în varietate, cu bogăţia şi apetisanta decoraţie a sălii de mese.

Unele descoperiri au fost o adevărată surpriză pentru arheologi – ţevi de bronz şi feroneria erau de o concepţie absolut modernă. Peste secole, Christofor Columb sau Magelan nici n-ar fi visat la un asemenea confort pe caravelele lor! Printr-un capriciu straniu al destinului, cele  două caravele nu  au fost distruse  de cartaginezi, ci de bombardierele germane la sfârşitul celui de-al doilea război mondial. Înşelaţi, fără îndoială, de aspectul modern al acestor construcţii  navale, piloţii au crezut că survolează şlepuri în construcţie.

Orgoni Crystal