S-au descoperit două conuri de cap enigmatice în două morminte din Egiptul antic


Imagine: Amarna Project

Arheologii au descoperit două schelete care purtau conuri pe cap, deseori reprezentate în arta egipteană antică. Desenate pe picturi murale, sarcofage și alte opere de artă egiptene, cu o vechime cuprinsă între 2000 şi 3600 de ani, aceste conuri de cap au rămas mult timp o enigmă.

Acum, însă, descoperirea scheletelor care poartă aceste articole neobișnuite de îmbrăcăminte pentru cap a confirmat în cele din urmă faptul că ele erau într-adevăr pălării purtate de oamenii vremii.

„Descoperirea a două conuri din cimitirele Amarna confirmă faptul că aceste conuri de cap tridimensionale, pe bază de ceară, erau purtate uneori în Egiptul antic și că accesul la aceste obiecte nu era limitat la elita superioară”, au scris cercetătorii, citaţi de sciencealert.com.
„Descoperirea de Amarna susține ideea că aceste conuri de cap au fost purtate și de cei vii, deși rămâne dificil să aflăm cât de des și din ce motiv.”

Asemănătoare unui tip de pălărie, conurile de cap au fost adesea văzute în reprezentările persoanelor care vânează și pescuiesc în viața de apoi, fiind considerate a fi legate de naștere și fertilitate.

Deși nu există nimic în cele două morminte care ar putea ajuta la explicarea semnificației și scopului acestora, se speră că analize suplimentare vor ajuta la dezvăluirea mai multor aspecte.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO