Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Acum 2.700 de ani, un savant indian vorbea despre relativitatea timpului şi a spaţiului şi despre alte teorii fizice moderne! Cine sunt adevăraţii descoperitori?


În cărţile de la şcoală şi facultate am fost învăţaţi că anumite genii occidentale ca Einstein, Newton sau Maxwell au descoperit teorii ştiinţifice importante, fără să ştim că savanţi aproape anonimi au fost adevăraţii descoperitori ai respectivelor teorii, cu sute sau chiar mii de ani înainte!

De exemplu, în 2017 scriam acest articol – Savantul persan care a descoperit America şi faptul că Pământul se învârte în jurul Soarelui cu 500 de ani înainte de Columb şi Copernicus – în care vorbeam de un savant persan necunoscut în lumea occidentală, Abu Raihan al-Biruni (973-1048), cel care a teoretizat existența atât a Americii de Nord cât și a Americii de Sud cu aproximativ 500 de ani înainte ca marele Cristofor Columb să navigheze pentru a descoperi continentul american. Totodată, Biruni susţine posibilitatea ca Soarele să fie un corp ceresc staționar, Pământul învârtindu-se în jurul lui. Nicolaus Copernic, cel care a susţinut acelaşi lucru, şi-a publicat teza heliocentrică abia în 1543.

De altfel, cu cât se cercetează mai atent, cu atât este mai evident că teoria cea mai veche este şi cea mai exactă, iar acest lucru este valabil şi în astronomie: Thales şi Anaximene considerau Calea Lactee ca fiind formată din stele, fiecare dintre ele fiind alcătuite, la rândul lor, dintr-un soare şi mai multe planete, toate acestea mişcându-se într-un spaţiu imens.

Mai mult chiar, conform unor arhive sanscrite, indianul Aulukya formula, în secolul al VIII-lea î.Hr., o teorie ştiinţifică surprinzător de modernă referitoare la structura atomică a materiei, în care făcea precizări despre golurile spaţiale dintre atomi în propriile lor sisteme, despre relativitatea timpului şi a spaţiului, teoria radiaţiei cosmice, natura cinetică a tuturor formelor de energie, caracterul inerent al legii gravitaţiei la atomii tereştri şi căldura care provoacă schimbul molecular. Aşadar, cu aproape 3 milenii înainte de descoperirile fizice moderne!


Lasă un comentariu