Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Misterul morţii lui Annie Borjesson, femeia găsită moartă pe o plajă din Scoţia. Convorbiri telefonice şi emailuri dispărute, comportament ciudat… totul pare a fi o adevărată conspiraţie!

334

Annie crimaPe data de 4 decembrie 2005, corpul lui Annie Borjesson, o femeie suedeză în vârstă de 30 de ani, a fost descoperit pe malul oraşului Prestwick, aflat pe coasta de vest a Scoției. Poliția a decis că e vorba de o sinucidere prin înec, dar familia lui Annie nu a fost convinsă de acest lucru, descoperind unele lucruri ciudate. Când trupul lui Annie a ajuns înapoi în Suedia, legiştii suedezi au observat mai multe vânătăi pe care femeia părea să le fi căpătat cât timp ea era încă în viață; ciudat e faptul că autopsia din Scoția nu a constatat aceste vânătăi. Deşi alte semne au fost observate pe corpul ei, rapoartele oficiale au conchis că ar putea fi rezultatul intrării în contact cu unele resturi aflate pe ţărmul mării. Dar, ceea ce a nedumerit cel mai mult familia lui Annie a fost ceea ce s-a întâmplat cu această femeie în ultima sa zi de viaţă.

Annie trăia în Edinburgh (Scoţia), dar la 3 decembrie 2005 ea a călătorit 129 km către Aeroportul Prestwick, din motive necunoscute. Ea a încercat să-și retragă bani, folosindu-se de cardul de credit de două ori, prima dată fiind vorba de 100 de lire sterline, iar a doua oară de 50 de lire. Ambele încercări au fost nereuşite, pentru că femeia nu avea suficiente fonduri în contul ei pentru a finaliza tranzacția. Ea apoi s-a îndreptat spre aeroport, imaginea ei fiind capturată pe camera de supraveghere, după-amiaza târziu.

Femeia se grăbea destul de tare prin aeroport…

Imaginile de pe aeroport arată că femeia a traversat lungimea terminalului în 55 secunde; în mod obişnuit, cu o viteză normală de mers, terminalul poate fi traversat într-un minut și jumătate. De aici, s-a tras concluzia că femeia s-a grăbit destul de tare. În total, Annie a petrecut mai puțin de cinci minute la aeroport. După ce-a părăsit aeroportul, femeia a luat-o pe jos spre oraşul Prestwick, aflat la 1,5 kilometri distanţă. Un martor susține că ar fi văzut-o în picioare pe plajă, aproape de mare, dar totuşi se afla la distanţă prea departe, pentru a fi sigur că era vorba de Annie.

Email-urile lui Annie au fost şterse

Când familia lui Annie a inceput propria anchetă, s-a lovit de un zid de secrete. Autoritățile scoțiene au refuzat să elibereze probe de ţesuturi, care ar fi putut ajuta la clarificarea cauzei morții. Când familia a accesat contul de e-mail a lui Annie, a descoperit că toate e-mailurile sale au fost șterse. O prietenă de-a lui Annie, pe nume Maria Jansson, a descoperit că societatea de telefonie a lui Annie nu a reușit să înregistreze apelurile telefonice pe care ea le-a avut cu Annie în cursul anului 2005; compania de telefonie a refuzat să discute cu Maria.

Convorbiri telefonice dispărute misterios

Maria a început să primească frecvent apeluri telefonice silenţioase; membrii familiei lui Annie au avut probleme cu conturile lor de e-mail. Poliția scoţiană afirmă că nu au existat înregistrări de apeluri către sau de la Annie în ultimele ei trei zile de viaţă, chiar dacă mai multe persoane şi-au amintit că au vorbit cu ea. Mai târziu, a ieşit la lumină faptul că părul lui Annie a fost tăiat după moartea ei și aruncat. Dar, cel mai ciudat lucru îl reprezintă faptul că numele complet al femeii, Annie Kristina Borjesson, era aproape identic cu cel al unei jurnaliste din SUA care investiga zborurile de extrădare făcute prin Aeroportul Prestwick. Probabil că era vorba de zborurile de extrădare către SUA… să fi fost aici implicate serviciile secrete!? Toate acest lucruri sunt bizarerii care ne fac să ne gândim la o adevărată conspiraţie pentru moartea unei femei aparent obişnuite.

Familia lui Annie continuă o campanie pentru o anchetă completă a acesti morţi ciudate. Mama ei s-a întâlnit cu primul ministru al Scoției, și o petiție de 3.000 de semnaturi a fost prezentată Parlamentului scoțian la sfârșitul anului 2013. În limba engleză, se poate găsi dosarul complet al misterelor legate de această crimă AICI: http://www.scottishreview.net/AnnieBorjesson.pdf

 

Orgoni Crystal