Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cele 12 cranii de cristal mayaşe sunt false

103

cranii de cristalCraniile de cristal aztece sau mayaşe de la British Museum şi de la Smithsonian Institute sunt falsuri, iar Journal of Archaeological Science susţine că nici cel de la muzeul Quai Branly nu este autentic.

Iată şi dovada specialiştilor: în lume există 12 “cranii de cristal” zise aztece sau mayaşe, care au apărut pe piaţa antichităţilor la finele secolului al XIX-lea şi la jumătatea celui următor, iar autorii studiului din revista Journal of Archaeological Science susţin că două dintre cranii, “cel de la British Museum din Londra şi cel de la Smithsonian Institute din Washington, nu sunt precolumbiene şi trebuie considerate ca fiind de manufactură relativ recentă”. Mai mult, ei cred că au fost, probabil, realizate cu un deceniu înainte de a fi puse în vânzare pentru prima oară, în secolul al XIX-lea.

După ce le-au analizat cu atenţie, cercetătorii spun că au observat că au fost tăiate şi polizate cu unelte datând din era industrială. Cel de la Quai Branly din Paris, care prezintă “urme de abraziune şi de polizare efectuate cu unelte moderne”, datează din “secolul al XIX-lea, cel mai probabil din a doua jumătate”.

În urma unui examen cu microscop electronic s-a demonstrat că piesă de la Londra, cu înălţimea de 15 cm, achiziţionată de British Museum în 1897, a fost lucrată la strung pentru a căpăta aspect şi cu o freză în zona orbitelor şi a nărilor. Pentru lustruirea suprafeţei s-au folosit diamant şi corindon, aplicate, probabil, cu unelte din fier şi oţel.

Smithsonian Institute a achiziţionat craniul său de cristal, înalt de 25,5 cm, în 1992. La suprafaţa lui au fost detectate “urme uşoare” de la uneltele folosite, de exemplu piatra de polizor – unelte care nu existau în America Latină înainte de venirea europenilor. Dar într-o cavitate minusculă a fost decelată carbura de silicon, un compus găsit numai în meteoriţi şi utilizat în abrazivele moderne.

Povestea celor 12 cranii de cristal a fost întotdeauna înconjurată de mister. S-a spus că ele ar fi fost create de un popor din mitica Atlantida, de la care au fost preluate de olmeci, apoi de mayaşi, care le-au păstrat într-o mare piramidă. Legenda spune că, reunite, cele 12 cranii ar putea mânca, vorbi şi ar avea numeroase puteri. Şi dacă ar putea fi aliniate în ultima zi a calendarului maya – 21 decembrie 2012 – ar salva Terra de la distrugere.

Orgoni Crystal