Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Doi americani au fondat o companie pentru a se duce pe Marte peste 7 ani! Iar o prostie fără margini! Omul nu poate trece peste centura mortală de radiaţii de deasupra Pământului!


calatorie pe MarteAm citit pe site-ul Wired.com o ştire care m-am amuzat teribil. Să vă explic de ce! În fapt, e vorba de un cuplu (soţ şi soţie) care şi-au fondat o companie privată pentru a-i transporta pe planeta Marte! Citez din ştire:

Jane Poynter și Taber MacCallum planifică o excursie pe Marte. Au stabilit toate detaliile încă de acum 20 de ani și alternează între a fi extrem de încântaţi şi extrem de speriaţi de această perspectivă. Dar visurile cuplului de a călători în spaţiu diferă de ale multor altora, deoarece visul lor chiar ar putea să devină realitate. Ei au fondat o companie privată de călătorie spaţială, denumită Paragon Space Development Corporation, care are drept scop în a găsi calea cea mai fezabilă de a trimite doi oameni pe planeta roşie. Chiar și cu planul cel mai bun, această idee este extrem de provocatoare. Lista lor de necesităţi este extrem de lungă și includ lucruri ca protecţia împotriva radiaţiilor mortale, necesarul de hrană, apă şi aer sau găsirea unor modalităţi de stocare a deșeurilor. Între timp, ei trebuie să aștepte aprobarea Congresului SUA pentru finanțarea proiectului și pentru a permite utilizarea bazei de lansare NASA pentru trimiterea vehiculului de transport în spaţiu.

Și au nevoie să realizeze acest lucru cât mai repede, întrucât la sfârșitul anului 2021, Marte și Terra se vor alinia într-un asemenea mod, pentru a face această călătorie posibilă. Misiunea, numităInspiration Mars”, este condusă de turistul spaţial Dennis Tito, şi reprezintă cel mai ambițios proiect al companiei Paragon. Firma este, de asemenea, unul dintre proiectanţii cei mai renumiţi din Statele Unite pentru sisteme de susținere a vieții și costume de corp pentru medii extreme, iar acestea sunt în prezent în curs de dezvoltare pentru un vehicul (balon comercial) care să facă excursii în stratosferă. Dar speranțele cele mai grandioase ale soţilor companiei Paragon sunt pentru planeta Marte.

P.S. Pot să facă mama costumelor rezistente această companie… căci omul nu se poate aventura în spaţiu de limita Pământului şi asta dintr-un motiv foarte clar: centura de radiaţii mortale Van Hallen, care înconjoară Pământul şi despre care am vorbit de mai multe ori pe acest site. Aşa-zisele aselenizări de la sfârşitul anilor 1960 şi începutul anilor 1970 nu au fost altceva decât nişte falsuri ordinare. Nu vă daţi seama de ce de peste 40 de ani omul nu a ajuns mai departe de Pământ? Pentru că nu poate, nu pentru că nu vrea!

NASA a recunoscut fără să vrea că omul nu poate depăşi centura de radiaţii Van Hallen (vezi articolul meu din 2011: NASA: omenirea nu se poate aventura în spaţiu datorită centurii van Allen. Cum dracu’ am ajuns atunci pe Lună?)

Începând cu altitudinea de 1.500 de kilometri şi până la aproximativ 40.000 de kilometri deasupra Pământului, există o zonă plină de radiaţii, denumită centura Van Allen (…) În 1998, nava Space Shuttle a zburat până la o altitudine de 500 de kilometri, una dintre cele mai înalte altitudini atinse vreodată, cu 1.000 de kilometri sub zona în care începe centura de radiaţii van Allen. Dar radiaţiile au fost atât de severe, încât astronauţii au văzut flash-uri de lumină, chiar având ochii închişi, pe care le-au descris ca fiind stele căzătoare. Aşa de puternice erau radiaţiile, încât acestea au penetrat învelişul navei, apoi învelişul protector al costumelor lor, trecând prin craniul lor şi ajungând până la retina lor închisă (…) Aceste radiaţii ar putea avea efect asupra astronauţilor, afectându-le sănătatea. Electronii de radiaţii pot penetra diverse materiale, inclusiv costumele de astronauţi şi pot trece prin pereţii navelor spaţiale (…) Într-un interviu acordat de şeful NASA, Dan Godlin, în 1994, jurnalistei de televiziune Sheena McDonald, acesta a recunoscut faptul că omenirea nu se poate aventura în spaţiu mai mult de 400 de kilometri, până nu se va găsi o modalitate de a traversa centura de radiaţii mortale van Allen. Săracul şef NASA uitase că în urmă cu vreo 25 de ani, Agenţia Spaţială Americană trimisese deja 27 astronauţi, dincolo de această centură, până pe Lună (aflată la circa 400.000 de kilometri distanţă). A fost prins cu mâţa-n sac!

Aşa că visurile acestea ale omului de a ajunge pe Marte, Lună sau altă planetă din sistemul nostru solar nu sunt decât nişte simple visuri cu tehnologia actuală. Ar trebui o altă tehnologie mult mai avansată pentru a putea trece de centura mortală de radiaţii, tehnologie de care nu sunt sigur că ar putea fi realizată prea curând!


Lasă un comentariu