Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Oameni buni, ce se întâmplă!? Casa Regală ne anunţă că regele Mihai e grav bolnav, pe când un ziarist ne spune din ianuarie 2016 că Maiestatea Sa e mort deja de câteva luni! Care e adevărul şi care e manipularea!?

  •  
  •  
  •  
  •  

regele MihaiVreau să fiu bine înţeles de la început: acest articol este DOAR O IPOTEZĂ, NU O CERTITUDINE, şi asta pentru că e foarte greu de demonstrat cele afirmate! Aşadar, avem de-a face doar cu o simplă ipoteză, care s-ar putea să fie şi FALSĂ. Rămâne la latitudinea voastră, dacă să credeţi sau nu.

În primul rând, am aflat cu tristeţe vestea fapului că regele Mihai al României este grav bolnav, fiind operat de leucemie în Londra. Îmi pare rău de Maiestatea Sa, pe care îl consider cea mai decentă şi mai bună personalitate politică din ultimii 60 de ani. Nu există altcineva care să-l întreacă; restul (cu mici excepţii) au fost nişte mizerii. În câte scandaluri l-aţi văzut implicat pe regele Mihai? L-aţi auzit vreodată înjurând sau vorbind urât de cineva, aşa cum foarte mulţi politicieni din ziua de azi o fac!? L-aţi auzit vreodată spunând „măi, animalule” sau „porcule”, aşa cum au făcut-o foşti preşedinţi ai României? Bineînţeles că nu. Regele Mihai ar trebui să constituie pentru toţi un model demn de urmat în politică.

Dar totuşi… Mie îmi plac conspiraţiile. Undeva prin luna decembrie 2015 sau ianuarie 2016, am tot auzit zvonuri pe Internet că regele Mihai a murit. E adevărat, zvonurile pot fi false, pot fi manipulări ordinare, însă nu întotdeauna. Când s-a auzit de moartea preşedintelui Siriei, Bashar al Assad, în 2013 (şi despre care am scris un articol – Preşedintele Siriei, Al-Assad, e mort, fiind împuşcat de garda sa de corp? O conspiraţie a lui Obama sau dezinformare israeliană?), până la urmă totul s-a dovedit un zvon fals. Dar, nu la fel s-a întâmplat şi în cazul morţii preşedintelui Venezuelei, Hugo Chavez. Existau zvonuri că acesta e mort de prin decembrie 2012, şi abia în martie 2013 s-a anunţat oficial decesul acestuia (vedeţi articolul meu de atunci: Am avut din nou dreptate: “Secretele lui Lovendal” v-a vorbit cu o săptămână înainte de posibila moarte a lui Hugo Chavez, aşa cum fac acum toate site-urile de ştiri).

În cazul morţii unor mari personalităţi, uneori se mai ascunde moartea acestora pentru o perioadă de timp, din diverse motive. Ori pentru a nu „trezi” o revoltă populară, ori pentru a se aranja bătălii interne în cadrul puterii politice, ori pentru Dumnezeu ştie pentru mai ce motiv. Dar, reţineţi, nu întotdeauna se întâmplă acest lucru: de exemplu, moartea lui Gheorghe Gheorghiu Dej din martie 1965, dictatorul României comuniste, a fost anunţată prompt de autorităţi.

Acum, revenind la zvonurile de pe Internet că regele Mihai ar fi deja mort… Articolul la care fac referinţă are data de 18 ianuarie 2016, este scris de Ilian Uţă şi a fost publicat pe site-ul ziarulprofit.ro. Titlul e şocant: „Regele Mihai a murit dar nu are loc de veci!”. Citez din articol:

Regele Mihai a murit, decesul său fiind ascuns atât de membrii Casei Regale dar şi de autorităţile republicii, spun sursele mele. Contextul actual îmi dă toate motivele să cred spusele lor.  Unul este înalt funcţionar administrativ al Patriarhiei Romane iar celălalt amic de călătorii rustice al principelui Nicolae.

Regele Mihai a murit încă de acum câteva luni iar trupul său neînsufleţit sta în conservare într-un laborator privat de lângă Zurich. Aşadar, pe lângă luptele interne din cadrul Casei Regale sau  greutatea în a decide succesorul la tron, principalul motiv pentru care moartea Regelui Mihai ar fi trecută sub tăcere este acela că, potrivit regulilor unei monarhii, nu există încă un loc de veci pentru acesta. Mai pe scurt, regele a murit de câteva luni dar nu există încă un loc în care să fie înmormântat conform uzanţelor.

Teoretic şi practic, regele Mihai ar trebui să îşi doarmă somnul de veci alături de înaintaşii săi la Curtea de Argeş, recent declarat oraş regal de către chiar reprezentanţii monarhiei.  Necropola Regală  de la celebra mănăstire  a fost aleasă de Regele Carol I ca loc de veci pentru el şi urmaşii săi. Aici se găsesc înmormântaţi, de o parte a interiorului bisericii, primul Rege (Carol I) şi prima Regina (Elisabeta), sub lespezi de marmură  iar de cealaltă parte se găsesc mormintele Regelui Ferdinand şi Reginei Maria (Lespedea Reginei Maria a fost pusă după 1989, de către fiica sa cea mai mică,  Principesa Ileana a României (devenită Maică Alexandra).

Problema e că nu mai exista niciun loc disponibil pentru înmormântarea regelui Mihai la Curtea de Argeş. Rapid, s-a solicitat sprijinul Arhiepiscopiei Argesului şi Muscelului şi s-a început degrabă construcţia unei noi necropole regale.  În momentul de faţă impunătorul edificiu, aflat chiar lângă Mănăstirea Curtea de Argeş,  este realizat în proporţie de 65% dar încă nu respecta rigorile înhumării unui rege.

În concluzie, regele a murit, dar locul său de veci încă nu este pregătit pentru a-l primi să se se odihnească pe vecie în cadrul unor manifestări care să respecte uzanţele Casei Regale. Acesta este şi motivul principal şi real pentru care moartea regelui Mihai este încă ţinută sub tăcere.

Acesta e articolul… şocant, nu? În comentariile de la articolul de mai sus, foarte multă lume îl înjură pe Ilian Uţă, făcându-l „idiot”, „nu şi-a luat pastilele” etc. Au fost credibile sursele domnului ziarist? Nu ştiu, dar totuşi… trebuie să recunosc că sunt unele inadvertenţe în mesajele date de reprezentanţii Casei Regale. Astfel, pe 18 februarie 2016, deci în urmă cu 2 săptămâni, principesa Margareta dă un interviu la TVR, iar acolo spune… dar să vedem ce ne relatează site-ul dcnews.ro:

Regele Mihai și Regina Ana revin în țară. Anunțul a fost făcut de către Principesa Margareta, într-o declarație pentru TVR 1, în 18 februarie, la Săvârșin. La deschiderea oficială a anului jubiliar 2016- 150 de ani ai Dinastiei Române- Principesa moștenitoare Margareta a fost întrebată: „Majestăţile Lor Regele Mihai şi Regina Ana cum se simt?”. Răspunsul său a fost: „Se simt bine, sunt în Elveţia acum, şi vor veni în acest an, când vremea le va permite”. 

Deci, pe 18 februarie 2016, principesa Margareta anunţă că regele Mihai se simte bine. Însă, 2 săptămâni mai târziu, pe 2 martie 2016, într-un comunicat al Casei Regale se spune: „Regele Mihai I a decis să transmită următorul mesaj: În ultimele săptămâni, am primit vestea unui serios diagnostic medical. (…) Sunt sigur că fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta şi de a duce la îndeplinire toate acţiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal să-şi continue menirea şi să prezinte sfatul său Custodelui Coroanei”. Aşadar, regele Mihai anunţă că în „ultimele săptămâni” a primit vestea diagnosticului medical teribil, ceea ce înseamnă că anunţul făcut de principesa Margareta pe 18 februarie 2016 precum că tatăl său „se simte bine” nu e unul adevărat.

Concluzia? Nu ştiu ce se întâmplă cu adevărat. Şi, din păcate, nu sunt decât două posibilităţi:

1) Regele Mihai e într-adevăr grav bolnav, cu teribilul diagnostic de leucemie. Ţinând cont de vârsta sa înaintată, cu regret trebui să spun că sunt şanse destul de mici ca Maiestatea Sa să mai poată supravieţui prea mult timp de acum înainte.

2) Regele Mihai a murit deja de câteva luni, însă această informaţie a fost ascunsă publicului. Totuşi, mi se pare hilară ipoteza ziaristului Ilian Uţă că n-a fost anunţată încă moartea regelui pentru că n-ar fi avut loc de veci… Probabil că un alt motiv mai serios ar fi întârziat marele anunţ tragic (repet, dacă ipoteza ar fi reală).

Vom vedea în perioada următoare cum vor sta lucrurile…


  •  
  •  
  •  
  •  
Reclame
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu