Pe harta României, privită în dimensiunea astrală, apar patru mari puncte energetice. Trei apar deosebit de active (ca nişte tulumbe de fum gri, uşor albăstrui): unul în zona Munţii Lotrului – Munţii Retezatului, altul în zona Miercurea Ciuc şi altul la S-V de Constanţa şi N-V de Mangalia.
Ultimul pare a fi deosebit de important pentru echilibrul energetic al întregului teritoriu (un fel de nod de ghidaj al energiei telurice) şi legat de alte puncte din zona Mării Negre. Acest punct avantajează din punct de vedere energetic Mangalia.
În dimensiunea astrală, Marea Neagră arată puţin adâncă în comparaţie cu alte mari (ceea ce pare a fi un inconvenient), iar fundul mării coboară în trepte abrupte. Este ca şi cum ai merge pe o câmpie însorită care coboară iniţial în două – trei trepte line şi apoi aluneci dintr-odată într-un abis întunecos presărat cu caverne pe fundul mării, dar şi pe pereţii laterali stâncoşi şi roşiatici. Cu excepţia petrolului despre care se ştie, probabil că în viitor vor mai fi descoperite alte două zăcăminte, dintre care cel plasat cel mai la S-E va fi exploatat, fiind cel mai mare şi cel mai bun sau în orice caz diferit de exploatările anterioare, apărând mai gras la pipăit.
În sfârşit, al patrulea punct energetic, mai puţin activ, apare în zona Braşovului. Este logic că trebuie să fie cu mult mai multe decât cele patru puncte energetice. În Transilvania trebuie să se afle astfel de puncte, având în vedere că în zona Munţilor Apuseni apare o fâşie foarte luminoasă şi rarefiată care trebuie să fie echivalentă unui zăcământ. Fâşia respectivă este constituită din două potcoave care se află la baza Munţilor Apuseni şi se suprapun în mare parte.