Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

O companie japoneză vrea să construiască oraşe spiralate sub ocean, adânci de 4 km! Ăsta da proiect!

90

oras spiralatO firmă japoneză a elaborat un plan pentru un oraş oceanic sub formă de spirală care coboară 4 km până pe fundul mării, scrie site-ul japonez rocketnews24.com. Uau… o adevărată viziune a viitorului! În timp ce preţurile terenurilor sunt din ce în ce mai mari în Japonia, o companie niponă de construcţii a venit cu această idee, de a scufunda un oraș în spirală în adâncurile oceanelor noastre.

Fiecare “spirală oceanică” poate adăposti până la aproximativ 5.000 de persoane, potrivit companiei Shimizu Corp, fiecare structură încorporând, de asemenea, facilități de afaceri și de birouri, hoteluri şi entertainment. Un plan pentru oraşul viitorului a fost prezentat în Tokyo în această săptămână, Shimizu având încredere primele dintre orașele sale subacvatice vor fi gata pentru locuitorii săi în anul 2030.

La suprafaţă, orașul va avea o mare cupolă plutitoare care ar putea fi acoperită și retrasă sub mare pe vreme rea. Sub cupolă, structura spiralată ar putea coborî până la 4 km sub fundul mării, unde va putea exista o fabrică ce ar produce metan din dioxid de carbon prin utilizarea microorganisme. Fundul mării ar putea fi, de asemenea, exploatat pentru explotarea metalelor reale.

Generatoarele ar putea crea energie, profitând de diferența de temperatură a apei de mare la adâncimi diferite, în timp ce facilitățile submarine de depozitare ar permite aprovizionarea. Shimizu intenționează să construiască “spirala oceanică” din rășină în loc de beton și ar putea folosi la scară industrială imprimante tridimensionale pentru a crea componente. Costurile de dezvoltare ale primului oraș submarin a fost estimate la 20 de miliarde de euro, deşi compania spune că versiunile ulterioare ale acestor oraşe vor fi mult mai ieftine.

Shimizu a lucrat la proiect cu Agenția Japoneză pentru Ştiinţă şi Tehnologie Marină și cu Universitatea din Tokyo și crede că va avea nevoie de 5 ani pentru a construi prima unitate. Shimizu este compania recunoscută pentru proiectele sale de construcţii revoluţionare. De exemplu, ea a propus construirea de vaste insule plutitoare în Oceanul Pacific.

 

Orgoni Crystal