NASA vine iar cu un plan nebunesc: vrea să trimită pe planeta Venus oraşe plutitoare locuite de oameni!! O, Dumnezeule…


orase plutitoare pe VenusNASA iar vine cu o idee nebunească: trimiterea unei misiuni umane către planeta Venus, iar oamenii să trăiască deasupra planetei în nişte „oraşe plutitoare”!! Trebuie să recunoaştem că au multă imaginaţie băieţii… Citez de pe Huffington Post.co.uk:

NASA a prezentat un raport care prezintă posibilitățile ca oameniiviziteze planeta Venus într-un viitor nu prea îndepărtat. Cea de-a doua planetă îndepărtată de Soare i cel mai apropiat vecin nostru) este total inospitalieră pentru oameni (sau pentru orice altă vietate). Dar, mai de mult timp s-a observat că atmosfera planetei Venus ar putea fi de fapt un loc destul de interesant pentru a trăi. Condițiile sunt aproape perfecte pentru a crea mini oraşe plutitoare, de tip nori, care să plutească natural, la 50 km deasupra planetei. Şi asta pentru că presiunea atmosferică la acea înălțime este destul de similară cu cea a Pământului. La fel şi gravitaţia. Deşi nu există aer, există o mulţime de gaze utile pentru a putea fi folosite drept combustibil, iar temperatura e destul de acceptabilă aproximativ 75 de grade Celsius.

Dar, cel mai bun lucru dintre toate îl reprezintă prezenţa unor puţine radiaţii. Comparativ cu Marte, unde radiaţiile sunt de 40 de ori mai mari decât pe Pământ, cantitatea de radiaţii pe care astronauţii ar primi-o pe Venus ar fi aproximativ similară cu cea care ar primi-o în Canada.

P.S. Aşa cum am explicat de mii de ori, omul nu poate trece de centura de radiaţii van Allen care înconjoară Pământul, aşa că orice vis că am putea ajunge pe Venus, pe Marte sau în altă parte rămâne doar un vis. Probabil că NASA, ca o agenţie pentru prostit lumea şi contribuabilii americani, va cere zeci şi sute de miliarde de dolari pentru a-şi realiza proiectul utopic. În loc ca aceşti bani să fie folosiţi pentru oameni, în proiecte concrete, se bagă bani cu nemiluita în asemenea prostii. De ce, de exemplu, cu aceşti bani nu se transformă deşertul Sahara într-o imensă oază agricolă, pentru ca miliarde de oameni să nu mai sufere de foame în lumea aceasta?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock