Cupola dintr-un muzeu, care acoperă un fragment al meteoritului prăbuşit la Chelyabinsk în 2013, s-a ridicat singură! Ce forţă misterioasă a fost?


Imagine: Twitter Siberian Times

Vizitatorii și personalul unui muzeu din orașul rusesc Chelyabinsk (Siberia / Rusia) au fost șocați după ce au asistat la o scenă incredibilă: cupola de sticlă care acoperea fragmentul meteoritului de la Chelyabinsk (cel care a căzut în ianuarie 2013), s-a ridicat singură, de parcă ar fi fost vorba de o forţă invizibilă. Incidentul a avut loc pe 14 decembrie 2019.

Filmul de pe camerele de televiziune CCTV arată mai mulţi vizitatori din muzeu care se învârt în jurul bucăţii de meteorit de la Chelyabinsk, aflat expus în mijlocul sălii. La un moment dat, cupola de sticlă care acoperă roca spațială s-a ridicat singură. Personalul de securitate a alergat la fața locului și a închis cupola.

Purtătorul de cuvânt al Muzeului, Yuri Bogatenkov, a spus că specialiştii muzeului habar nu au ce a provocat acest enigmatic incident. Personalul are acces la o telecomandă care ridică această cupolă; cu toate acestea, toți au spus că nu au atins nimic.

Directorul muzeului s-a consultat cu experți în tehnologie, care au spus că această cupolă nu s-ar fi putut ridica de una singură: „Am vorbit cu toți specialiștii noștri în electronică, care au spus în unanimitate că este imposibil ca ea să se deschidă de la sine. Cu toate acestea, s-a întâmplat. Am întrebat ce ar putea fi, și până acum nu există niciun răspuns”, a spus Vladimir Bogdanovski.

Imagine: Twitter Siberian Times
Imagine: Twitter Siberian Times

Incidentul a stârnit temeri prin rândul conspiraţioniştilor că meteoritul de la Chelyabinsk ar fi încercat să scape. Alții se tem că cineva a decis să fure corpul ceresc sau să testeze sistemul de alarmă. De aceea, ministerul Culturii din Rusia a comandat muzeului să-și revizuiască sistemele de securitate.

Meteoritul Chelyabinsk a lovit orașul în ianuarie 2013 provocând pagube importante. Valul de explozie a afectat 3.000 de clădiri și a spart mii de ferestre. Oamenii de știință au spus că, dacă roca spațială nu ar fi aterizat în Lacul Chebarkul din apropiere, ar fi provocat un număr mare de decese.


Sursa (traducerea si adaptarea): Twitter Siberian Times

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO