Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Misterioasa combustie umană spontană chiar se întâmplă? Câteva teorii bizare…

  •  
  •  
  •  
  •  

blankEste posibil ca cineva să ia foc instantaneu, fără vreo cauză exterioară? Aceasta poate părea o întrebare ciudată, dar mulți spun că răspunsul ar fi „da”. Şi pentru asta au fost date o mulţime de exemple de-a lungul istoriei, când diverşi oamenii au fost găsiți arși până la cenușă, împrejurimile lor rămânând neatinse de foc. Scepticii spun că este imposibil; cine are dreptate?

Povești despre arderea spontană umană datează încă din anii 1400; se spune că un cavaler, pe nume Polonus Vorstius, după ce a băut două găleți de vin o flacără interioară l-a transformat în cenuşă. Dar unul dintre cele mai vechi constatări scrise vine din anul 1633, atunci când anatomistul danez Thomas Bartholin a descris cum o femeie din Paris „s-a transformat în cenușă și fum” în timp ce dormea, dar saltea de paie a fost neafectată de flăcări. Chiar şi scriitorul Charles Dickens s-a folosit de aceste poveşti reale pentru a ucide un personaj numit Krook în romanul său „Bleak House”. Relatări cu arderi spontane umane, aparent fără o cauză exterioară, au crescut foarte mult în ultimul secol.

Cele mai multe dintre aceste exemple au câteva lucruri în comun: persoana este, de obicei, în stare imobilă, de multe ori beată sau drogată, sau pur şi simplu are o dizabilitate fizică. Corpul este de obicei ars complet până la cenușă, dar uneori extremităţile rămân intacte. Și, mediul înconjurător al persoanei care arde este lipsit de urme de fum sau foc, cu excepția câtorva pete de grăsime misterioase pe pereți sau în tavan.

Dar, cum ar fi posibil acest lucru? Susţinătorii teorii combustiei instantanee au câteva teorii. Unii spun că se întâmplă atunci când enzimele digestive aprind acumulările de metan în intestine. Însă, asta nu explică de ce multe dintre victime se confruntă cu cele mai multe daune pe partea exterioară a corpului lor, şi nu în interior. Alte ipoteze spun că este vorba de prea multă electricitate statică în corp, de anumite forțe geomagnetice externe sau totul s-ar datora unei noi particule subatomice numite piroton.


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal