O, Dumnezeule… ce peşte e acesta!? A fost capturat în Japonia şi pare că ar fi fost pictat de Picasso…

2017

Imagine: captura Twitter / sakuya_DomasH

O fotografie cu un pește destul de neobișnuit, care a fost capturat în Japonia, a devenit recent virală pe rețelele de socializare. Imaginea a fost încărcată pe Twitter pe 12 ianuarie 2020, de către un student japonez pe nume Sakuya (@sakuya_DomasH) care a postat-o pentru a întreba dacă cineva are vreo idee despre ce-ar putea fi vorba.

Peștele mic arată deosebit datorită formei și colorației sale distinctive și ar putea fi aproape confundat cu o lucrare a celebrului pictor Pablo Picasso, de unde și porecla de „Peștele Picasso”. Cu o lungime de circa 10 cm, el a fost prins în largul coastei insulei Kozu din Japonia.

Descoperirea a generat atât de multă atenție, încât a fost preluată de un post de televiziune japonez, acolo unde un expert japonez a identificat specia ca fiind “Polyipnus matsubarai”. De atunci, tweet-ul inițial a fost distribuit de aproape 10.000 de ori.

Într-un articol din noiembrie 2019 – Acest peşte fotografiat în China are o faţă umană! Ce fel de creatură este? – vorbeam despre un peşte din China, ce pare a avea o faţă umană.