O mumie cu craniu alungit, 3 degete şi origine necunoscută este expusă într-un muzeu din Belgia


Imaginile unei mumii ciudate expuse într-un muzeu din Belgia și de origine necunoscută au devenit virale pe Internet. Mai mulți utilizatori de pe Internet au speculat diverse teorii pentru a explica aspectul său ciudat.

La grădina zoologică belgiană Pairi Daiza există o mică cameră a curiozităților care adăpostește diverse artefacte interesante. Recent, o fotografie cu o mumie deosebit de neobișnuită a devenit virală pe Internet. Conform descrierii de pe site-ul oficial al grădinii zoologice, această cameră găzduiește obiecte și replici autentice din secolul al XIX-lea de la Muzeul Maritim din Londra. Cu toate acestea, nu există o distincție clară între obiectele autentice și cele fabricate. În această cameră de curiozități sunt expuse mai multe obiecte ciudate, cum ar fi scheletul unui copil cu două capete, un miel cu opt picioare, mumii de animale egiptene, un fragment de meteorit și o presupusă păpușă blestemată.

Cât priveşte creatura umanoidă mumificată, aceasta are un craniu neobișnuit de alungit. Mumia este expusă pe un suport de sârmă și se spune că a fost creată prin evaporarea fluidelor din corp, așa cum este indicat pe placa însoțitoare. Se crede că această mumie a fost descoperită în 1875 în colecția de curiozități a lui Palmer-Hudson. Cu toate acestea, nu se cunosc mai multe detalii despre originea sa.

Discuțiile ulterioare pe Reddit și pe alte platforme unde fotografia a fost distribuită au stârnit dezbateri despre autenticitatea ei; ar putea fi o mumie autentică, posibil de origine extraterestră, sau o invenție modernă? Un utilizator a susținut că mumiei îi lipsește o istorie suficient de controversată pentru a fi doar un fals. Aparent, ea a rămas depozitată zeci de ani în acest mic muzeu belgian de curiozități, fără nicio încercare de a fi mediatizată pentru a obţine celebritatea.

Un alt observator a observat asemănări între această mumie și controversatele mumii din Peru și care au fost expuse recent în Congresul Mexican, fiind clasificate drept „mumii non-umane”, dar fără dovezi suficiente (vedeţi articolul Două corpuri „extraterestre”, având mâini cu 3 degete şi ADN necunoscut, vechi de 1.000 de ani, au fost prezentate în faţa Congresului Mexicului pe 12 septembrie 2023). În ciuda structurii diferite a capului, mumiile au în comun existenţa a trei degete pe mâini.

Dar, atât timp cât mumia nu va fi analizată într-un laborator, ea va rămâne doar un punct de dezbateri şi speculații, fără niciun fel de date confirmate.


Lasă un comentariu