Un record nefericit: 635 kg – cea mai grea fiinţă umană care a existat vreodată!


Jon Brower Minnoch (1941 – 1983) deţine, din păcate pentru el, recordul mondial la greutate, cântărind 635 kilograme – cea mai grasă fiinţă umană care a existat vreodată.

Jon n-a avut niciodată o viaţă uşoară. La vârsta de 12 ani, Minnoch avea o greutate de 133 kilograme, la o înălțime 170 cm; la 22 de ani avea 185 cm înălțime și cântărea 230 kg.

Greutatea lui Minnoch a continuat să crească constant până la spitalizarea sa, care a avut loc în martie 1978, la 36 de ani, din cauza insuficienței cardiace și respiratorii. Minnoch a fost diagnosticat cu edem masiv generalizat, o afecțiune în care corpul acumulează exces de lichid extracelular. La internarea în spital, Jon avea peste 635 kg. Minnoch a fost extrem de dificil de transportat la spital, fiind nevoie de mai mulţi pompieri pentru a-l duce de la domicliu la Centrul Medical al Universității din Seattle.

Minnoch a fost externat din spital după 20 de luni, şi, după o dietă strictă, a reuşit să slăbească 419 kg, ajungând la 216 kg, aceasta fiind cel de-al doilea record de pierdere în greutate umană. Cu toate acestea, el a fost adus la spital 1 an mai târziu, în octombrie 1981, după ce greutatea sa a crescut la 432 kg.

Întrucât edemul său era incurabil și dificil de tratat, a fost luată decizia de a întrerupe tratamentul și a murit 23 de luni mai târziu, la 10 septembrie 1983, la vârsta de 41 de ani. În momentul morții sale, avea o greutate de 362 kg.

Minnoch şi-a găsit chiar şi iubirea, căsătorindu-se cu Jeanette, care cântărea doar 50 de kg – rezultând un nou record mondial pentru cea mai mare diferență de greutate între un cuplu căsătorit.

 

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO