Incredibil! O statuie a zeului egiptean al morţii, aflată într-un muzeu, se învârte de una singura! Ce explicaţie putem găsi?


statuie egipteana in muzeuAţi auzit vreodată de „blestemul faraonilor”? Dacă nu, vă citez puţin din articolul de pe această temă pe care l-am publicat în aprilie 2012 pe site: https://www.lovendal.ro/wp52/blestemul-faraonilor-cum-conducatorii-egiptului-antic-isi-protejau-mumiile-cu-ajutorul-preotilor-magici/. Citez din acel articol:

„Odinioară, în Egiptul antic, existau nişte preoţi magi care cunoşteau foarte bine puterea gândului, precum şi multe alte „forţe”. Pentru a proteja mumiile regilor, ale faraonilor şi ale hierofanţilor, precum şi dublul lor, ei procedau imediat după moartea unuia dintre ei la o ceremonie care dura 28 de zile. Trei sute de preoţi psalmodiau, pe un ritm special, al cărui ton era dat de către conducătorul lor Ma-Krovu („Drept-Rostitorul”), anumite incantaţii imprecatorii, execratorii. Astfel, ei „fabricau” o formă-gând de o extraordinară putere…

S-a văzut foarte clar acest lucru cu ocazia profanării mormântului lui Tutankhamon: 90 % dintre profanatori au murit de moarte violentă, în mai puţin de doi ani… Iată acum şi povestea: preoţii aveau puteri considerate azi magice – însă nu toţi preoţii aveau astfel de puteri, şi nici marea masă a poporului. Aceşti preoţi şi-au folosit realmente, puterile, astfel încât mumiile, protejate prin formule imprecatorii care constituiau, ca să spunem aşa, nucleul unor „forţe-gând” de o formidabilă putere, se descărcau de prea multe ori în mod letal. Mai e oare nevoie să evocăm morţile violente atât de frecvente ale celor care au pătruns în mormântul lui Tutankhamon, impregnându-se astfel cu această „forţă-gând”?

Am făcut această introducere pentru a viziona împreună un videoclip de pe YouTube, care se intitulează „statuia zeului egiptean al morţii se învârte”. Este vorba de o mumie egipteană, aflată într-un muzeu timp de 80 de ani, care, dacă este filmată mai multe ore, iar filmarea este derulată rapid, se poate observa cum se mişcă singură… A prins mumia viaţă?

Unii comentatori de pe YouTube au o altă variantă: vechii egipteni erau foarte buni ingineri acustici… ei erau capabili să facă pietrele să leviteze cu ajutorul sunetului vibraţiilor. Poate că şi acesta este „misterul” mumiei: vibraţiile de la paşii vizitatorilor din muzeu fac ca statuia să se mişte.


Lasă un comentariu